FILMAŠI U SPLITU

Premijera Grlićevog filma bez političara i poduzetnika

11.03.2010 u 08:59

Bionic
Reading

Novi film Rajka Grlića 'Neka ostane među nama' u srijedu, 10. ožujka, imao je premijeru u kinu Broadway u centru Joker u Splitu. Malo iznenađenje je činjenica da je taj film svoju vrlo uspješnu premijeru imao baš u Splitu

Publici su se predstavili i zaslužili veliki aplauz režiser filma Rajko Grlić, koji je i scenarist zajedno s Antom Tomićem. Osim njih dvojice, gošća premijere je bila i glumica Nataša Dorčić. Iako je splitska publika očekivala dolazak glavnog glumca Mikija Manojlovića, on nije stigao.

Dvorana broj pet je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a na kraju projekcije film je bio pozdravljen dugim aplauzom zadovoljne publike. Premda je riječ o projektu koji je snimljen na zagrebačkim lokacijama, i odaje zagrebački duh, publika u Splitu prepoznala se u životnim temama i dilemama u filmu.

Treba naglasiti i činjenicu da je u publici na premijeri prevladala većina istinskih ljubitelja filma. Za razliku od sličnih događaja u Splitu gdje uglavnom dominiraju lokalni politički čelnici i poduzetnici, ovo je definitivno bila večer splitske kulturne javnosti i filmofila.