Film NAGRADNJAČA

Tko ide u Dokukino Croatia

  • Autor: tportal.hr
  • 11.12.2009 10:56:26
  • 8.12.2009 14:19:44

Od ovog vikenda u Dokukinu Croatia prikazuje se novi film 'Selo jednog čovjeka', redatelja Simona El Habrea. Tportal.hr ovom prigodom vodi svoje čitatelje na projekcije u subotu, 12. prosinca, te na nedjeljnu projekciju od 21 sat

Riječ je o iznimno duhovitom i utješnom filmu o malom selu u libanonskim planinama koje je potpuno ispražnjeno tokom građanskog rata između 1975. i 1990. Bivši stanovnici, svi iz jedne obitelji, vraćaju se obrađivati svoja zemljišta, ali odlaze prije zalaska sunca.

Pokušaj je to da se prikažu individualne i zajedničke uspomene ljudi u zemlji koja kao da živi u kolektivnoj amneziji. Ljepota samoće prikazana na najbolji način u tom prekrasnom filmu koji govori o ratu, ali bez rata, i koji je nagrađen na respektabilnom broju festivala, između ostalog na zadnjem Hot Docsu.

Film 'Sevdah' Marine Andree, koristeći tradicionalnu pjesmu sevdalinku, predstavlja emotivno, glazbeno, lirsko i vizualno putovanje kroz Bosnu.

'Engleski kirurg' Geoffreya Smitha je zarazna i topla priča o britanskom neurokirurgu i njegovoj akciji pomoći u siromaštvom, korupcijom i zavisti rasturenoj ukrajinskoj bolnici. Sjajna muzička podloga Nicka Cavea i Warena Ellisa izvrstan je dodatak filmu.

PROGRAM DOKUKINA CROATIA

11. prosinca
19.00 - 'Selo jednog čovjeka'
21.00 - 'Engleski kirurg'

12. prosinca
19.00 - 'Sevdah'
21.00 - 'Selo jednog čovjeka'

13. prosinca
19.00 - 'Selo jednog čovjeka'
21.00 - 'Sretna zemlja'
              + 'Tri'


Dvije ulaznice za projekciju u subotu u 19 sati osvojila je Mirna Jakšić.

Dvije ulaznice za projekciju u subotu u 21 sati osvojio je Denis Zaić.

Dvije ulaznice za projekciju u nedjelju u 21 sati osvojio je Ante Grancarić.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još