Film FILMSKI FESTIVAL U VALLADOLIDU

Nagrada žirija Ostojićevom filmu 'Ničiji sin'

  • Autor: Hina
  • 4.11.2009 10:43:03
  • 4.11.2009 9:39:28

Film 'Ničiji sin', u režiji Arsena A. Ostojića, nagrađen je na 54. međunarodnom filmskom festivalu u Valladolidu u Španjolskoj, i to nagradom žirija mladih u natjecateljskom programu Mjesto susreta

Film je nastao u produkciji Alka filma iz Zagreba, prema scenariju Mate Matišića, a glavnu ulogu igra Alen Liverić.

Na festivalu, koji se održao od 23. do 31. listopada, u natjecateljskom programu Mjesto susreta sudjelovalo je 16 igranih filmova iz čitavog svijeta.

U obrazloženju odluke je ocjenjivački sud, sastavljen od mladih autora, naveo da je film 'Ničiji sin' nagrađen 'za snažan prikaz socijalnog konteksta poslijeratnog Balkana, složenu priču koja se besprijekorno razriješi, čudesnu interpretaciju glavnog glumca, popraćenu izvrsnom glazbom i jedinstvenom tehnikom filma', navodi se u priopćenju.

Film Arsena Antona Ostojića uvršten je među najbolje filmove u Europi tijekom prošle godine po izboru Europske filmske akademije. Na prošlogodišnjem Festivalu igranog filma u Puli osvojio je šest Zlatnih Arena, među kojima i onu za najbolji film. Dobitnik je nagrade Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara, a bio je izabran i za hrvatskog predstavnika za nagradu Oscar.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još