NAGRADNJAČA

Tjedan turskog filma u kinu Europa

24.04.2014 u 09:28

Bionic
Reading

Pogledajte deset kreativnih ostvarenja turske kinematografije koji vas čekaju u kinu Europa u sklopu trećeg Tjedna turskog filma. Program će započeti 22. travnja 2014. godine dramom Yilmaza Erdoğana 'Leptirov san', a tijekom šest dana, zagrebačkoj publici bit će predstavljeno deset nagrađivanih filmova, djela nekih od najkreativnijih suvremenih turskih filmskih autora, uz jedan nostalgični izlet u 1950. godine.

Organizator Tjedna turskog filma je Hrvatsko-turska udruga prijateljstva u suradnji s Veleposlanstvom Republike Turske u Zagrebu.

Tjedan Turskog filma otvorit će film 'Leptirov san' redatelja Yilmaza Erdogana, koji je bio ovogodišnji turski kandidat za nagradu Oskar u kategoriji za najbolji strani film. Film je priča o dva bliska prijatelja, dva pjesnika koji unatoč teškoj situaciji u kojoj se nalaze, utjehu i nadu vide u svojoj poeziji, a nadahnuće im daje djevojka koja im se sviđa. Sve bi bilo idealno, da nemaju jedan problem, a o čemu se radi? Pogledajte u kinu Europa 22. travnja nakon svečanog otvorenja koje počinje u 19:30 sati te u subotu 26. travnja u 19 sati.

Film koji će zatvoriti treće izdanje Tjedna turskog filma je 'Naš duboki očaj', drugi je i posljednji film naglo preminulog redatelja Seyfija Teomana o dva cimera koji u svoj stan i svoj mali svijet prime depresivnu i šutljivu sestru zajedničkog prijatelja. Iako se ispočetka pitaju zašto su preuzeli tu odgovornost, polako mijenjaju mišljenje. Kako nju depresija polako napušta, tako se mijenja i njihov odnos. Zaljubljuju li se oni u nju?

Ulaz na sve projekcije je BESPLATAN, a više informacija o programu i satnici pogledajte na www.turski-film.com

Tportal.hr je za svoje čitatelje pripremio 10 prigodnih promo torbica.

Nagradu su osvojili:

Marija Stojanović
Gordana Brlek
Marina Tomić
Ida Stipetić
Iva Božić
Tamara Bezina
Barbara Bujanić
Galib Bilalić
Sandra Špoljar
Sanja Goleš

Dobitnici nagradu podižu na ulazu na Tjedan turskog filma u kinu Europa, uz predočenje osobnog dokumenta.