Film OD 25. DO 30. SVIBNJA

U Splitu počeo Festival mediteranskog filma

Festival mediteranskog filma Split sinoć je službeno otvoren projekcijom filma 'Božićna priča' u prepunom kinu na otvorenom na splitskim Bačvicama

Pred prepunim gledalištem je tako započela najmlađa filmska manifestacija u nas. Prošle godine kao puni pogodak pokazala se kombinacija projekcija u kinoteci Zlatna vrata i na Bačvicama u kinu na otvorenom. Ovogodišnji festival trajat će do 30. svibnja i priprema se veliki broj zanimljivih projekcija. Kao što naziv manifestacije sugerira, filmovi su s područja Mediterana, iz Italije, Francuske, Grčke, Turske, Izraela, Španjolske i, naravno, Hrvatske.

Iz programa, organizatori izdvajaju talijanski film godine 'Blagdanski ručak' i izraelsku 'Božićnu priču'. U popratnom programu posebna pažnja je ove godine posvećena školskom uzrastu te su organizirane akcije u cilju animiranja najmlađih prema odlasku u kino, načinu zabave koji gotovo iščezava.

U obnovljenoj kinoteci Zlatna vrata pripremljen je i retrospektivni program pod radnim naslovom 'Splitsko stanje uma' s besplatnim projekcijama u popodnevnom terminu u 16 sati. Također se za svaku večer planira i after party u Akvariju na Bačvicama, s nastupima nekoliko DJ-a od 23 sata i ulaz je slobodan.

Od poznatijih domaćih autora i projekata ove godine gostuje Vinko Brešan s dokumentarcem o Radiju 101 pod naslovom 'Dan nezavisnosti'. Sve u svemu, bogat i zanimljiv program nekomercijalnog mediteranskog filma.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još