POTUKAO KONKURENCIJU

'Ljudožder vegetarijanac' je hrvatski kandidat za Oscara

14.09.2012 u 13:58

Bionic
Reading

Film redatelja Branka Schmidta 'Ljudožder vegetarijanac' progovara o korumpiranim ginekolozima i istinitim događajima iz hrvatskih bolnica hrvatski je kandidat za Oscara

Film 'Ljudožder vegetarijanac', redatelja Branka Schmidta, u koprodukciji HRT-a i TELEFILMA, tajnim glasovanjem sedamnaestero članova komisije Hrvatskog društva filmskih djelatnika izabran je za predstavnika hrvatske kinematografije u selekcijskom procesu Američke Akademije filmskih umjetnosti i znanosti za nagradu Oscar u kategoriji 'najbolji strani film'.

U konkurenciji za izbor bili su još i filmovi 'Cvjetni trg' redatelja Krste Papića, 'Ćaća' Dalibora Matanića, 'Fleke' redatelja Alda Tardozzia, 'Koko i duhovi' redatelja Daniela Kušana i 'Noćni brodovi' redatelja Igora Mirkovića.

trailer

'Ljudožder vegetarijanac' govori o korumpiranim ginekolozima i istinitim događajima iz hrvatskih bolnica. Film nas vodi u kliniku za ginekologiju i sterilitet. Tamo gdje svaka žena očekuje najbolju njegu i skrb, baš tamo događaju se nedopustivi propusti, prevare i najnemoralnije radnje.