KRIMI KOMEDIJA 'MALAVITA'

De Niro seli u Normandiju pod palicom Luca Bessona

09.08.2012 u 21:47

Bionic
Reading

Poznati francuski filmski redatelj Luc Besson započeo je u Francuskoj sa snimanjem svojeg novog filma, krimi komedije 'Malavita' s Robertom De Nirom, Michelle Pfeiffer i Tommyjem Leejem Jonesom u glavnim ulogama, priopćila je danas produkcijska kuća i filmski distributer EuropaCorp u vlasništvu redatelja

U filmskoj adaptaciji istoimenog romana nagradama ovjenčanog francuskog pisca i scenarista Tonina Benacquiste, Robert De Niro igra pokajnika njujorške mafije pod zaštitom FBI-ja koji se s obitelji doseljava u malo selo u Normandiji.

'Unatoč tome što ulaže značajne napore u svoju društvenu integraciju, stare navike uskoro ipak prevladaju', stoji u priopćenju.

Film, za koji je sam Besson napisao scenarij, snima se u Normandiji, ali i u studijima ambicioznog francuskog filmskog grada 'La Cite du Cinema', Bessonovog mega-projekta sagrađenog u sjevernom predgrađu Pariza Saint-Deniseu kao konkurencija Hollywoodu, te u New Yorku.

Snimanje bi trebalo biti završeno do kraja listopada a film bi se u distribuciji, u Francuskoj i svijetu, trebao naći u drugoj polovici 2013