'CEZAR MORA UMRIJETI'

Hrvatska premijera dobitnika Zlatnog medvjeda na FMFS-u

06.06.2012 u 13:33

Bionic
Reading

U ljetnom kinu Bačvice u srijedu u 21.30 sat održat će se hrvatska premijera filma 'Cezar mora umrijeti' koji je osvojio Zlatni medvjed za najbolji film Festivala u Berlinu

Film 'Cezar mora umrijeti' talijanske braće Taviani prikazuje život grupe zatvorenika u rimskom zatvoru, no redatelji se ne bave zločinima koje su osuđenici počinili, već probama za Shakespearovu dramu 'Julije Cezar' koju pripremaju za izvedbu u zatvorskom kazalištu.

Dan na FMFS-u započinje besplatnim projekcijama u kinoteci Zlatna vrata. Prvo kratkometražnim programom u 17 sati, a potom u 18 sati filmom 'Astralis-institucija' koji je u New Yorku dobio nagradu za najbolji glazbeni dokumentarni film. Nakon dva dana rasprodanih projekcija u 19.30, sličan scenarij predviđa se i za danas jer je na rasporedu hvaljeni francuski film 'Naš osobni rat'.

DJ pult festivalskog after partija večeras preuzimaju Diskobajagi, koji uživo na zanimljiv način kombiniraju miksanje, samplevanje i re-editiranje glazbenih videa, filmova i muzike. Uoči neradnog dana ljetno kino Bačvice pravi je odabir za večerašnji izlazak!