'U ZEMLJI KRVI I MEDA'

Film Angeline Jolie već dobio nagradu

14.12.2011 u 14:28

Bionic
Reading

Udruženje američkih filmskih producenata odat će priznanje američkoj glumici Angelini Jolie za film o ratu u Bosni i Hercegovini 'U zemlji krvi i meda'

Udruženje 'Producers Guild of America' objavilo je da će redateljski prvijenac Angeline Jolie film 'U zemlji krvi i meda' dobiti nagradu Stanley Kramer za ovu godinu.

Nagrada je uspostavljena 2002. godine u znak sjećanja na ovog redatelja i dodjeljuje se svake godine producentu čiji rad osvjetljava provokativna društvena pitanja na pristupačan i inspirativan način.

'U zemlji krvi i meda' je izvanredan film koji oslikava slojevitu ljubavnu priču koja se odvija u sjeni zlodjela rata u Bosni, posebno prema ženama', priopćili su predsjednici udruženja Hawk Koch i Mark Gordon u priopćenju.

Film opisuje prijeratnu ljubav između Srbina i muslimanke koji se tijekom rata susreću u novim okolnostima kada je on zapovjednik, a ona zatočenica.

Jolie i njezini suradnici objavili su kako su počašćeni priznanjem udruženja producenata koje su ranije dobila djela poput 'Hotela Ruande' i filma bivšeg američkog potpredsjednika Al Gorea 'Neugodna istina' koji je posvećen globalnom zagrijavanju.

Film 'U zemlji krvi i meda' u SAD-u se počinje prikazivati 23. prosinca.