ODUŠEVLJENA SCENARIJEM

Salma Hayek snima film po Marquezovoj knjizi

01.04.2009 u 07:28

Bionic
Reading

Snimanje filma prema knjizi 'Vijest o otmici' kolumbijskog pisca Gabriela Garcije Marqueza počet će u listopadu, vjerojatno sa Salmom Hayek u naslovnoj ulozi, objavio je u New Yorku producent filma Eduardo Costantini

Argentinski producent rekao je da će meksički redatelj Pablo Pedro Ibarra snimati film sa sunarodnjakinjom Salmom Hayek, koja još nije potpisala ugovor. 'Salmu Hayek jako zanima projekt, scenarij ju je oduševio', naglasio je tridesetdvogodišnji Costantini.

Sljedećega tjedna službene će ponude biti upućene i drugim glumcima, među kojima se spominju imena poput Benicia del Tora, Javiera Bardema, Victorije Abril i Carmen Maure.

U knjizi 'Vijest o otmici', koja je objavljena 1996, Garcia Marquez pripovijeda o deset novinara koje otima medellinski kartel Pabla Escobara kako bi spriječio izručenje šefova narko-kartela SAD-u.

Zamisao o filmu rodila se 2002. za vrijeme susreta producenta i pisca na filmskom festivalu u Havani. Djelo je za film prilagodila argentinska scenaristica Aida Bortnik