Film SUBVERSIVE FILM FESTIVAL

Slavoj Žižek u Zagrebu selektira filmove

  • Autor: V. G.
  • 31.3.2009 15:27:40
  • 31.3.2009 15:00:00

Slavoj Žižek ponovno dolazi u Zagreb na Subversive Film Festival – održat će predavanje i selektirati filmove

Subversive Film Festival ove će se godine održati od 15. do 23. svibnja u kinu Europa u Zagrebu, a kao i lani, kada su se ljudi doslovno borili za sjedalo za njegovo predavanje, jedan od gostiju bit će Slavoj Žižek.

Žižek će kao poseban prijatelj Festivala ove godine biti i selektor dijela programa, u kojem će pod nazivom 'Sablasti Kulturne revolucije: par iznenađenja' predstaviti svoj odabir filmova.

Usto, u subotu, 23. svibnja, u 18 sati održat će veliko predavanje pod naslovom 'Kinematografija kao organ Kulturne revolucije' u zagrebačkom kinu Europa, a sudeći prema prepunoj dvorani prošle godine, oni koji budu htjeli pronaći mjesto, morat će po kartu doći par dana ranije.

Ulaznice po samo 20 kuna prodavat će se u kinu Europa od prvog dana Festivala.

Slavoj Žižek (1949) dosad je objavio oko 50 knjiga koje pokrivaju teme od klasičnog njemačkog idealizma, Lacana i Lenjina, preko Hitchcocka i Lyncha, sve do rata u Iraku. Knjiga 'Pervertitov vodič kroz film', objavljena uz Subversive Film Festival, prošle je godine gotovo posve rasprodana, dok je iz tiska u izdanjima Antibarbarus upravo izašla njegova knjiga 'Paralaksa'. Žižek je već odavno prozvan 'Elvisom kulturalne teorije', vodič je i protagonist nekoliko dokumentarnih filmova, a čitatelji poznatog časopisa Foreign Policy prošle su ga godine stavili na listu 25 najznačajnijih intelektualaca na svijetu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još