ČETVRTAK NA 25 FPS-U

Film, glazba, psihodelija i upute za putopisce

22.09.2011 u 12:57

Bionic
Reading

U četvrtak na programu 25 FPS-a bit će upute za putopisce, video dnevnici, ljubav grafičkog dizajna i filma te glazbeno-filmska psihodelija u sklopu programa Expanded Cinema za kraj dana

Upute za putopisce

Lirska refleksija o posljedicama potresa redatelja Taoa Gua 'Na putu prema moru' jučer je dobila najviše glasova publike. Nastavite svoje istraživanje eksperimentalnih krajolika na projekciji trećeg natjecateljskog programa Upute za putopisce, u kojem će vas kroz zemaljske i izvanzemaljske krajolike provesti niz intrigantnih redatelja, među njima i friška dobitnica rotterdamske nagrade Tigar - Natasha Mendonca (Jan Villa).

Zato što smo vizualni - kako izgledaju dnevnici u eri interneta?

Nekada smo dnevnike zaključavali kako nitko ne bi pročitao što smo u njima napisali. Danas se snimamo i snimke objavljujemo na internetu, gdje su svima dostupne. Pruža li tisuće nevidljivih očiju s druge strane ekrana utjehu ili su internetska prostranstva postala tek još jedno ogledalo ljudske samoće, neka su od tema kojima se bavi provokativni film 'Zato što smo vizualni' Olivije Rochette i Gerard-Jana Claesa. Pogledajte ga u četvrtak u 16 sati u Kinu SC.

Film i grafički dizajn - program članice žirija Tine Frank

Danas u 18 sati pridružite nam se na programu članice žirija Tine Frank. Grafički filmovi program je posvećen istraživanju veze između grafičkog dizajna i filma, a sadrži pionirske radove avangardnih klasika kao što su Len Lye, Stan Vanderbeek, Norman McLaren i Robert Breer, kao i njihovih suvremenih nastavljača.


Gerbrand Burger
Film, glazba i psihodelija u programu Expanded Cinema

Nakon svjetlosne instalacije Anthonyja McCalla, program Expanded Cinema proširujemo u područje glazbe. Večeras u 22 sata u Teatru &TD održava se glazbeno-filmski performans sastavljen od impresionističkih detalja snimljenih kamerom Paula Clipsona i psihodeličnih gitarskih tonova glazbenika Jefrea Cantu-Ledesmaa. Ulaz na program besplatan je.