Film KULTURA PROMJENE

Nedeljko Dragić na tribini u MMC-u

  • Autor: tportal.hr
  • 30.5.2011 12:26:15
  • 30.5.2011 11:54:13

Ove srijede, 1. lipnja, u posljednjem ovosezonskom programu Priroda, multimedij i virtualnost organizatori će na tribini ugostiti jednog od najbriljantnijih autora Zagrebačke škole crtanog filma, a danas svakako najvećeg živućeg autora iz zlatnog doba škole

Nedeljko Dragić, hrvatski redatelj, autor crtanih filmova, karikatura, stripova i brojnih ilustracija, razvio je vlastiti osebujni stil u animaciji na osnovu svojeg crteža prožetog linearnom, karikaturističkom manirom.

Njegovi najpoznatiji filmovi su Idu dani, Možda Diogen, Krotitelj divljih konja, Dnevnik, Tup - tup, Dan kad sam prestao pušiti i Slike iz sjećanja.

Filmom 'Tup - tup' bio je nominiran za nagradu Oscar, a po mnogima mu je ta nagrada nepravedno izmakla 1974. za film 'Idu dani' (koji spletom raznoraznih okolnosti nije ni poslan u Los Angeles). Američka filmska akademija na neki način ipak mu se odužila primajući ga u svoje članstvo kao prvog filmaša s prostora bivše Jugoslavije. Dobitnik je brojnih nagrada na festivalima crtanog filma širom svijeta, 2002. dobio je Vjesnikovu nagradu Krešo Golik za životni doprinos filmskoj umjetnosti.

Nakon razgovora ugodnog slijede projekcije njegovih najboljih filmskih ostvarenja. Program počinje u 17 sati u MM centru. Ulaz je besplatan, a razgovor s autorom vodit će Ivan Ladislav Galeta i Ivan Paić.

Osim toga, organizatori su pripremili i koncert bendova TANKER(metal) + DAVE FROM SHEFFILD (Club/Happy Hardcore/Trance) u atriju Teatra&TD, s početkom u 21 sat.

Ulaznice po cijeni od 20 kuna mogu se kupiti na blagajni Teatra&TD, na dan koncerta od 19.30 do 22 sata.
Također, ulazunice se mogu rezervirati na e-mail nenad.borovic@gmail.com, a podižu se do 22 sata na dan koncerta.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još