Film DE NIRO NA ČELU ŽIRIJA

Bertolucciju nagrada za životno djelo u Cannesu

Na svečanom otvaranju 64. filmskog festivala u Cannesu prikazan je novi film Woodyja Allena 'Ponoć u Parizu' te je nagrađen počasni dobitnik Zlatne palme, redatelj Bernardo Bertolucci

'Naravno, trebao sam dočekati svoju Zlatnu palmu. Nisam je čekao nego očekivao, jer nagrada cijelu stvar čini puno ozbiljnijom. Gilles Jacob me je pozvao s filmom 'Dvadeseto stoljeće' i to je bio dan posvećen filmu, jer film je bio jako dug. Prvi dio je bio prikazan popodne, a drugi uvečer. I sad kad sam došao u Cannes bez filma, dobio sam svoju Palmu. Ovaj festival najveći je na svijetu i uvijek je bio sposoban prikazati različite filmove, iz Hollywooda i one koje je teško otkriti. Želio bih posvetiti ovu počasnu Palmu Woodyju Allenu, kojega vidim u publici, s čudnim izrazom, kakvog nikad nisam vidio u njegovim filmovima i Bobu De Niru, koji je uvijek bio i sjajan prijatelj, ali htio bih ovu počasnu Palmu posvetiti i svim Talijanima koji još imaju snage i energije za borbu, kritiku i indignaciju', kazao je Bernardo Bertolucci prilikom primanja počasne Zlatne palme, koju mu je uručio Predsjednik Festivala, Gilles Jacob, prenosi Slobodna Dalmacija.

Festival je otvoren romantičnom komedijom 'Ponoć u Parizu' Woodyja Allena, u kojoj glavne uloge tumače Owen Wilson, Rachel McAdams i Kathy Bates, a u jednoj od uloga pojavljuje se i supruga francuskog predsjednika Carla Bruni-Sarkozy.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još