Film HOT DOCS

Nina Violić doživljaje u Torontu prenosi videokronikama

  • Autor: tportal.hr
  • 29.4.2011 18:31:30
  • 29.4.2011 17:12:30

Svoje doživljaje na velikom A festivalu Hot Docs, koji se održava od 28. travnja do 8. svibnja, ekipa filma 'Marijine' bilježit će kratkim i duhovitim videokronikama, koje će u Hrvatskoj ekskluzivno objavljivati tportal

Dokumentarno-igrani film 'Marijine' redateljice i scenaristice Željke Sukové u ponedjeljak, 2. svibnja, imat će svjetsku premijeru u Torontu na kanadskom filmskom festivalu Hot Docs. Marijine će biti prikazane u sklopu festivalskog programa Next koji predstavlja dokumentarce koji istražuju kreativnost u izvedbenim i vizualnim umjetnostima. Film će se naći u utrci za festivalsku nagradu publike. Osim projekcije u ponedjeljak, Marijine će biti prikazane još dva puta: u utorak, 3. i subotu, 7. svibnja. Kanadskoj publici predstavit će se glumica Nina Violić, redateljica i scenaristica Željka Suková te snimatelj i montažer Aleš Suk.

Svoje doživljaje na velikom A festivalu, kakav je prestižni Hot Docs, ekipa će bilježiti kratkim i duhovitim videokronikama, koje će u Hrvatskoj ekskluzivno objavljivati tportal, a potom prenositi i Facebook stranica filma Marijine. Od pakiranja prtljage, peglanja skupih večernjih toaleta, pa sve do šetnje po red carpetu, druženja sa slavnima, ispijanja koktela i plesanja na ludim noćnim zabavama, Nina Violić, Željka Suková i Aleš Suk svojim će videoizvještajima pokušati (de)mistificirati što za filmaša znači biti prisutan na tako važnom i velikom festivalu.

Marijine su mockumentary o pokojnoj Mariji Violić i njezine tri unuke, koje su ujedno i protagonistice ove socijalne doku-glazbene komedije: Nina Violić i Željka Suková stvarne su Marijine unuke, dok treću unuku glumi Mila Čuljak. Želeći dragoj pokojnici izgraditi dostojan nadgrobni spomenik, unuke pozivaju u pomoć bakine susjede i prijatelje. Izbor najboljeg prijedloga za nadgrobni spomenik prerasta u reality šou pun pjesme i plesa uz glazbeni performans popularne dance electro-trash skupine Midi Lidi iz Češke.

Hot Docs održat će se od 28. travnja do 8. svibnja 2011, a riječ je o najpoznatijem i najvećem festivalu dokumentarnog filma u Sjevernoj Americi na kojem se godišnje prikaže dvjestotinjak filmova iz više od trideset zemalja svijeta. Hrvatska premijera filma Marijine, nastalog u produkciji udruge Ukus iz Rijeke, očekuje se u jesen 2011. na nekom od većih filmskih festivala.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još