Film U KONKURENCIJI

'Nespavanje ne ubija' na festivalu u Clermont–Ferrandu

  • Autor: tportal.hr
  • 31.1.2011 15:34:32
  • 31.1.2011 14:38:10

Ove godine u službenom programu najvećeg svjetskog festivala posvećenog kratkometražnom filmu sudjelovat će hrvatski animirano-eksperimentalni film redatelja Marka Meštrovića u konkurenciji programa Lab (Lab Competition)

U petak 4. veljače počinje 33. izdanje međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Clermont–Ferrandu u Francuskoj. Bogatstvo i demokratizacija digitalnih medija otvorili su vrata mnogim filmašima u neistražena područja eksperimentiranja, pogurnuvši tako granice filmskog izraza. Upravo Lab Competiton zastupa filmove kojima je u cilju igrati se formom i pričati priče na netradicionalan način.

Prošle godine je film Nespavanje ne ubija osvojio brojne nagrade, među kojima su nagrada za najbolji film jugoistočne Europe na Balkanimi u Beogradu, nagrada EUNIC za najbolji eksperimentalni film na međunarodnom filmskom festivalu u Milanu – I've Seen Films - te specijalna nagrada žirija na međunarodnom filmskom festivalu u Sarajevu, a sudjelovao je i u službenom natjecateljskom programu međunarodnih festivala animiranog filma u Annecyju i Ottawi. Sudjelovanje na filmskom festivalu u Clermont-Ferrandu još je jedan velik uspjeh Meštrovićevog filma.

U sklopu filmskog festivala u Clermont-Ferrandu održava se i sajam kratkometražnog filma (26th Short Film Market) na kojem će po prvi put biti prisutan i Hrvatski audiovizualni centar sa svojim izložbenim prostorom za promidžbu recentne kratkometražne produkcije. Mnogi profesionalci iz industrije (selektori međunarodnih festivala, producenti, distributeri, prodajni agenti, zastupnici televizija itd.) moći će tim putem dobiti potpun uvid u hrvatski kratki metar.

33. međunarodni filmski festival u Clermont–Ferrandu održava se od 4. do 12. veljače, a popratni filmski sajam kratkometražnog filma od 7. do 11. veljače.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još