Film ART KINO METROPOLIS

Magija i keltska mitologija u kinima

  • Autor: tportal.hr
  • 10.12.2010 14:26:36
  • 10.12.2010 11:22:30

Od subote 11. prosinca u MSU Zagreb počinje igrati animirani film 'Tajna Kellsa', nominiran za Oscara i dobitnik nagrade publike na najvećem svjetskom festivalu animiranog filma u Annecyju

Od subote 11. prosinca, kada će se u 17 sati održati premijerna projekcija (na koju je ulaz u povodu godišnjice otvaranja MSU-a slobodan), na repertoaru je Art kina Metropolis MSU Zagreb proslavljeni animirani film Tajna Kellsa (Secret of Kells), koji su režirali Tomm Moore i Nora Twomey, a nastao je 2009. godine u koprodukciji Irske, Francuske i Belgije.

'Tajna Kellsa' prikazuje se na engleskom jeziku s hrvatskim titlovima. Film traje 75 minuta, a primjeren je za djecu stariju od osam godina i za sve filmske sladokusce. U Zagrebu se prikazuje samo u Art kinu Metropolis, a na repertoaru je do srijede 29. prosinca. Distributer filma je Hulahop d.o.o.

Magija, fantazija i keltska mitologija povezani su u bogatstvu boja i detalja u prekrasnoj priči o snazi mašte i vjere koja vodi čovječanstvo kroz mračna vremena. Prije 1200 godina, Brendan, siroče, upoznaje opata Aidana, čuvara iznimne, ali nedovršene knjige iluminacija. Aidan daje Brendanu veliku zadaću – dovršiti Knjigu Kellsa, što ga vodi u nov život kreativnosti i mašte, gdje ga čekaju pustolovine, opasnost i akcija. Invazija Vikinga prijeti sa svih strana, a Brendan se, uz pomoć tajanstvene djevojčice Aisling, suočava s najdubljim strahovima da bi ispunio zadaću. Knjiga Kellsa je remek-djelo europske umjetnosti, a ova filmska priča, spoj fantastike i legende, govori o njezinu nastanku.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Promocija
Pročitaj više