PONOVO U AKCIJI

Angie i Brad posvojit će dijete iz Mijanmara

10.02.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Nakon Kambodže, Vijetnama i Etiopije Angelina i Brad odabrali su Mijanmar kao svoju sljedeću destinaciju za novo posvajanje

UN-ova ambasadorica dobre volje Angelina Jolie u posjetu izbjegličkom kampu Ban Mai Nai Soi na sjeveru Tajlanda

Trenutno najpoznatiji slavni roditelji Angelina Jolie i Brad Pitt spremaju se posvojiti još jedno dijete. Kao i do sada, novu će prinovu potražiti daleko od kuće. Nakon Kambodže gdje su posvojili svog prvog sina Maddoxa, zatim Vijetnama gdje su posvojili malog Paxa te Etiopije odakle je njihova kćerkica Zahara, Angie i Brad odlučili su se za Mijanmar (Burma).

Burma kao željena destinacija pojavila se nakon što je lijepa glumica tijekom posjeta Tajlandu posjetila izbjeglice iz Mijanmara. Dojam koji su ostavili na nju slomio joj je srce, pa je Angie odlučila pomoći.

Angelina je navodno već krenula u akciju posvajanja. Posjetila je lokalne vlasti u Chang Maiu kako bi se raspitala o formalnostima koje je potrebno zadovoljiti za posvajanje djeteta.

'Položaj izbjeglica iz Mijanmara jako ju je pogodio. Teško joj je gledati njihovu patnju, pogotovo patnju djece. Veći dio prošlog tjedna provela je u centru za izbjeglice Ban Mai Nai Soi nedaleko granice Tajlanda i Mijanmara, gdje se, između ostalog, susrela i s jednom ženom koja je u logoru već 20 godina. Tamo je rođena i tamo živi cijeli svoj život, a sada tamo odgaja svoje dijete. Angelinu je to jako pogodilo', rekao je izvor za Daily Mail.

'Odlučila je da iduće dijete koje će posvojiti mora biti iz Mijanmara. Spasiti barem jedno dijete više je nego ne činiti ništa, tako razmišlja Angelina', kazao je izvor.

Angelina i Brad, osim posvojene djece, imaju i troje biološke djece: Shiloh, Knox i Vivienne.