Estrada U OSVAJAČKOM POHODU

Tonči Huljić priprema kazališnu predstavu?

  • Autor: tportal.hr
  • 30.9.2010 17:27:45
  • 30.9.2010 15:32:59

Tonči Huljić i Goran Bregović rade na novoj predstavi koju navodno žele prezentirati na Dubrovačkim ljetnim igrama

Huljić je potvrdio da je istina kako radi na predstavi, ali da je riječ o njegovoj ideji i njegovom djelu na kojemu Bregović radi samo kao producent i aranžer, donosi Dnevnik.hr.

'Mediji su malo krivo sve shvatili i prezentirali! Ja sam došao na tu ideju i riječ je o mom konceptu u kojem Bregović radi samo aranžman. Ja sam autor melodija tj. solo ploče, a Bregović cijelu tu, gotovo napravljenu priču samo uobliči aranžerski!', izjavio je Huljić.

Riječ je o predstavi koja će se zvati 'Tonči Huljić i orkeštra o'manče'. Autor je karakterizira kao glazbeno-scensko djelo felinijevskog ozračja, gdje su pjesme instrument pojačavanja scenskog dojma, a prenosit će mediteranski pop, u kojem će se sve mediteranske zemlje prepoznati kao nosioci takve specifične glazbe.

'Riječ je o neobičnoj predstavi koja ide preko granica i limita u tekstualnom i vokalnom smislu kako bi se osjetio osjećaj muke koji se prožima kao jedan od temeljnih elemenata predstave.'

Za pjevača koja će vokalno iznijeti cijelu priču Huljić kaže da je Dalmatinac koji nosi mediteranski prizvuk u glasu, ali nije htio otkriti nikakva imena, pa tako ni imena pisca i glumaca.  Na pitanje što ga je inspiriralo na ovu ideju, pozvao se na kazališnu predstavu 'Ženski turbo pop bend' u režiji Sulejmana Kupusovića, koja je imala premijeru prošlog tjedna u dubrovačkom kazalištu Marin Držić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više