NOVA KARIJERA VODITELJA

Ivica Kovačević u američkoj gay drami

24.09.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Bivši televizijski novinar i plesač u New Yorku je započeo glumačku karijeru: pojavio se trailer filma snimljenog prije dvije godine u kojem se okušao u izazovnim scenama

Na internetu je osvanuo trailer indie drame gay tematike 'Deleted scenes' u kojoj se u glavnoj ulozi pojavljuje Ivica Kovačević. Naime, bivši televizijski novinar i plesač prije dvije godine preselio se u New York gdje je započeo glumačku karijeru: već je snimio i kratki film za zaštitu okoliša 'Prana' a pojavio se i u dvije epizode hit serijala 'Lipstick Jungle', autorice Candace Bushnell. U novom filmu američkog redatelja Todda Verowa, poznatog u filmskim krugovima kao veterana New Queer pokreta, Ivica glumi lik Wolfa, 'imigranta koji za život zarađuje kao žigolo i ima problema s povjerenjem u ljude'.

'Deleted scenes' je bio jedan od mojih prvih projekata nakon preseljenja u New York, a do suradnje je došlo nakon što me je moj agent obavijestio da redatelj Todd Verow, koji je u njujorškim umjetničkim krugovima poznat po svojim indie filmovima, traži glumca koji može odigrati lik Wolfa. Nakon audicije Todd je dugo sa mnom razgovarao o mom viđenju muškarca koji je preživio pakao rata tamo negdje daleko u istočnoj Europi, i koje se od dolaska u USA i dalje bori za egzistenciju', objašnjava 34-godišnjak te dodaje kako mu je uloga bila vrlo zahtjevna.

'Wolf ne vjeruje ljudima, ne vjeruje u ljubavi ni međuljudske odnose. Zbog kompleksnosti i oživljavanja lika na stranom jeziku to je za mene bio veliki izazov. Kako samo ime filma kaže: radnja je ispričana kroz nepovezane scene i tako smo film i snimali, kronološki, scenu po scenu. Kako se radi o maloj nezavisnoj produkciji i budžet je bio mali s malom ekipom, no baš smo zbog toga sretni što film nailazi na dobre kritike na festivalima po Americi', zaključio je Kovačević.

Više podataka o filmu nalazi se na Internet movie databaseu.