GODIŠNJICA SMRTI

Cigi, Gonzo i Ramich odali počast Jacksonu

30.06.2010 u 20:55

Bionic
Reading

Michael Jackson svojom je smrću prije godinu dana šokirao svijet. Godinu dana kasnije odlazak velikana prigodnom su tribinom u Zagrebu obilježili njegovi poklonici

U tjednu obilježavanja godišnjice smrti kralja popa održavaju se brojna prigodna događanja diljem svijeta. Uz službenu svečanost prilikom koje će biti otkriven spomenik preminuloj zvijezdi koja će se održati u Jacksonovom rodnom gradu, njegovi obožavatelji širom svijeta organiziraju i stotine neslužbenih proslava. Jedna od njih održana je i u Zagrebu. U knjižari Rockmark održana je prigodna tribina u povodom obljetnice smrti Michaela Jacksona. Na tribini su o glazbenoj legendi, svaki iz svog kuta gledanja, govorili redatelj Radoslav Jovanović Gonzo, DJ Edi Ramich, direktor Menarta Branko Komljenović i naš bloger, stilist Neven Ciganović, a promovirana je i njegova neslužbena biografija 'Michael Jackson - Između čarolije i ludosti'.

Neven Ciganović nas je podsjetio na detalje Jacksonovog modnog stila - šešir, blještava rukavica, bijele čarape i kultne koledžice koje su mnogi rado uvrstili u svoje ormare. Pri tom se i našalio kako se Jackson oblačio više 'ko´ neka treba, nego neki frajer'. Eddy Ramich pohvalio se kako su čak tri generacije u njegovoj obitelji imale po jedan LP 'Thriller' dok su prve dvije ploče koje je kupio bile Jacksonova 'Off The Wall' (1979.) i Ratovi zvijezda.

Jackson nije uzalud proglašen Kraljem popa, a njegova osobnost i glazba definitivno nisu nikoga ostavili ravnodušnim što je u knjizi 'Michael Jackson Između čarolije i ludosti' pokazao i J. Randy Taraborelli.

Knjiga je objavljena krajem prošle godine, a urednik hrvatskog izdanja Branko Komljenović kaže kako knjiga nije suhoparna autorizirana biografija, već prikazuje Jacksonove uspjehe i padove, ali i mane.

Slavni Jacko umro je od srčanog udara u svojoj 50. godini, prošle godine, 25. lipnja prošle godine.