Estrada BIVŠA PJEVAČICA MAGAZINA

Ljiljana Nikolovska ne može do svog stana

Agonija obitelji Nikolovski traje već 18 godina i još joj nije kraj. Iako je presuda donesena nakon 43 ročišta, u stanu koji im je prisilno oduzet još uvijek živi branitelj

Nakon što je počeo rat, počeo je užas obitelji poznate pjevačice Ljiljane Nikolovske, kada im je bespravno oduzet stan. Roditelji pjevačice u to su vrijeme bili konstantno vrijeđani te fizički i psihički maltretirani, a za Red carpet iznijeli su svoju tužnu priču o tome što su doživjeli. Kad je Ljiljanin otac otišao u posjet bolesnom bratu u Makedoniju, počela je njihova noćna mora.

'Govorili su mi da sam četnikuša, da bježimo iz Hrvatske', govori Ljiljanina majka koja se otada liječi na psihijatriji, a njen otac ispričao je što je doživio: 'Udario me dva puta. Prijetio je da će mi prostrijeliti mozak govoreći - ovo je hrvatsko, ne vaše. Tražio sam pomoć od MUP-a i općine, ali svuda sam nailazio na otpor.'

'Ma, moji roditelji su anđeli. Famozni su. Dobri su ljudi. Zašto ih maltretiraju? Zašto se dozvoljava ta situacija? Nitko nije rekao - ljudi, ovo nije u redu. Samo da nije u redu. Ali od svih mojih velikih frendova, nitko', govori Ljiljana, kojoj je taj stan dom.

'Ja i moj brat odrasli smo u tom stanu. Škola nam je bila pet minuta od kuće. To mi je dom. Mi smo žarili i palili s ostalom djecom po plažama. Tu su mi sva poznata lica. Tamo su mi susjedi. Divne uspomene su mi ostale tamo', tužna je Ljiljana koja želi da se ta nepravda što prije riješi.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više