POPUT SVIH SMRTNIKA

Kako se stvara mit o Kate Middleton

10.05.2013 u 07:08

Bionic
Reading

Britanski mediji jako se trude prikazati Kate Middleton kao skromnu i vrijednu ženu koja, osim obavljanja kraljevskih dužnosti i angažmana u dobrotvornim organizacijama, sama održava kućanstvo. Je li to baš tako?

Vojvotkinja Kate i princ William imaju novu domaćicu! Doduše, na neki način novu, ističe stranica Celebitchy.com.


Časopis People navodi da su Kate i William zaposlili jednu od kraljičinih dugogodišnjih domaćica da se brine o njihovom kućanstvu u Nottingham Cottageu, a kasnije će je angažirati da im pomaže u njihovom domu u palači Kensington gdje će se useliti ove jeseni nakon renoviranja.

Domaćica se zove Antonella Fresolone, Talijanka je, ima 42 godine, neudana je, a radila je u Buckinghamskoj palači 13 godina kao jedna od tri kraljičine domaćice. Kraljica je navodno dala Antonelli i svoj blagoslov da pomogne njezinom unuku Williamu, Kate, njihovoj bebi i koker španijelu Lupu.

'Nova je domaćica poznata kao marljiva radnica', izjavio je upućeni izvor za Sunday Express. 'Ona je izuzetno posvećena i ovaj joj je posao cijeli njezin život.'

Iz ureda Williama i Kate nije stigao nikakav komentar na tu vijest o novoj staroj domaćici.

The Telegraph istodobno piše da unatoč pritiscima uoči rođenja bebe, vojvotkinja ne namjerava povećati broj osoblja, nego će se taj broj čak i reducirati. Naime, bivši časnik SAS-a Jamie Lowther-Pinkerton, koji je bio stalno prisutan posljednjih godina uz Williama i Harryja te bio glavni privatni tajnik princa Williama, odlučio je podnijeti ostavku. Njegova će uloga biti podijeljena na tri privatna tajnika: Miguela Heada za princa Williama, Rebeccu Deacon za vojvotkinju i Edwarda Lanea Foxa za princa Harryja.

Celebtichy.com ističe kako nije problem to što William i Kate imaju pomoćnike, no iritira ponavljanje kako je kraljevski par poput svih ostalih smrtnika te silni angažman 'kraljevskih izvora' koji tvrde da vojvoda i vojvotkinja sve rade sami.