Estrada GOLA U KAVEZU

Lucija Šerbedžija pokazala je sve atribute na pozornici

  • Autor: tportal.hr
  • 15.10.2012 0:20:08
  • 14.10.2012 13:37:12

Na jučerašnjoj premijeri predstave 'Žuta crta', kći Rade Šerbedžije pojavila se potpuno gola na sceni i svojom izvedbom oduševila brojnu publiku

U Zagrebačkom kazalištu mladih u subotu je premijerno izvedena suvremena drama 'Žuta crta' redatelja Ivice Buljana. U kazališnoj predstavi nastaloj prema tekstu njemačkih dramatičarki Juli Zeh i Charlotte Roos, glavne uloge imaju Lucija Šerbedžija i Goran Bogdan. U predstavi glume i Vedran Živolić, Ksenija Marinković, Frano Mašković, Nina Violić, Jadranka Đokić, Barbara Prpić, Slaven Španović i Tobias Beyer.

Predstava je dio dvogodišnjeg koprodukcijskog projekta 'Pozor: Pioniri' ZKM-a i njemačkog Državnog kazališta Braunschweig.

'Žuta crta pokriva širok dijapozon tema i fenomena, uspostavljajući odnose između događaja, medijatizacije i perceptivne analize. Pokušava uspostaviti njihove međusobne relacije i ispitati pukotine koje se stvaraju po šavovima pri pokušaju komunikacije i artikulacije. Na različite načine propituje se pitanje slobode, slobode odabira i mogućnosti s obzirom na prirodu projekta i uvjetovanosti proizvodnje teksta i predstave, izbora.

Uspostavlja se sofisticirani dijalog između problema i njihovih mogućih percepcija u sustavu nenaviknutim ili drugačije udešenim za njihovu analizu. Uglavnom iz empirijskih razloga, odnos između Hrvatske i Njemačke, članice i kandidata, odnosi snaga u eurozoni omogućuju neka nova čitanja, oprezan ulazak u probleme koji nas ili očekuju ili njihove simptome već možemo promatrati u vlastitom okružju', piše u predgovoru predstave.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više