KOBAN MJESEC ZA LJUBAV

Dramatični prekidi veza u depresivnom siječnju

31.01.2012 u 09:00

Bionic
Reading

Da je siječanj depresivan i koban za ljubavne veze, dokazali su brojni prekidi i razvodi brakova

Jedna studija u Britaniji pokazala je da je siječanj jedan od najgorih mjeseci u godini za odnose i veze, a da je tome stvarno tako, pokazali su mnogobrojni prekidi veza i razvodi zvijezda koji su se dogodili u siječnju.

Studija se poziva na to da u zimno doba više vremena provodimo u kući i iako bi bilo idealno da se posvetimo partneru, zapravo se više svađamo.
'Ovaj fenomen događa se u zimskim mjesecima, posebno u siječnju', rekla je psihologinja Donna Dawson za Daily Mail. Dodaje da je nedostatak Sunčeve svjetlosti najveći krivac za letargiju i depresiju koja nas hvata u zimskim mjesecima, a manje se krećemo, pa osjećamo nervozu.

Siječanj je tako bio koban za mnoge veze i brakove koji su bili uzori drugima, a sada su nepovratno okončani.

Prije samo par dana časopis Star objavio je kako je došao kraj desetogodišnjem braku Gwen Stefani i Gavina Rossdalea zbog stalnih svađa koje se nisu prorijedile ni uz pomoć bračnog savjetnika. Ovo nije prvi put da se šuška o njihovoj rastavi. Slični novinski napisi pojavili su se 2004. kada je Gwen saznala da njezin suprug ima kćerku Daisy Love iz veze s Pearl Love.

U siječnju je došla i vijest da su pjevačica Maja Šuput Mario Kovačević, ugledni zagrebački poduzetnik i vlasnik lanaca barova i restorana Hemingway, svoju romansu dogovorno, civilizirano i prijateljski priveli kraju. Ta vijest iznenadila je njihove bliske prijatelje i članove obitelji, donosi Story. Sve se prelomilo nakon njihovog romantičnog putovanja u sjevernoj talijanskoj regiji, u mondenom skijalištu Madonna di Campiglio, a s njima je bila i Nicole, Marijeva 17-godišnja kći koju poduzetnik ima iz bivše veze. Maja je izjavila da je sad samo fokusirana na rad, rad i rad.

U ovom mjesecu i naizgled čelična veza Vanesse Paradis i Johnnyja Deppa došla je do ruba. Dok krivicu za brak američki mediji krivnju pripisali Deppovom alkoholizmu, krizi srednjih godina i noćnim izlascima, People navodi da je vezi odavno kraj te da Depp već neko vrijeme živi samačkim životom. Iako je Vannesa sve demantirala te rekla da je među njima sve u redu, još uvijek se taj par nije pojavio zajedno.

Naizgled idilični brak između svjetski poznate manekenke Heidi Klum i pjevača Seal raspao se također u siječnju. Manekenka Heidi Klum na sudu u Los Angelesu predala je zahtjev za razvod braka. Kao razlog rastave braka spominju se 'nepremostive razlike'.
Par je u braku šest i pol godina, vjenčali su se 10. svibnja 2005. godine, odlučili su se razvesti nastupanjem sedme, krizne godine braka, a priču je prvi donio časopis People.

Prvi mjesec u novoj godini bio je koban i za vezu Dušana Bućana i Marije Brešćanović koji su prekinuli nakon godinu i pol dana. Iako su šarmantnog glumca i plesačicu navodno povezale različitosti u njihovim karakterima, čini se da su ih naposljetku i razdvojile.
Story doznaje od izvora bliskih paru, Marija i Dušan ostali su u prijateljskim odnosima.

I Luka Vidović okončao je svoju vezu ovoga mjeseca te je dodao da ju je već prebolio.

'Vezu sam odavno okončao', rekao je Luka, dodavši da sada ne iskušava noćni život te da mu se od zadimljenih prostora više sviđa otići nekamo i rekreirati se.

Ovaj mjesec presudio je i Šelendićima. Tako je priopćio Josip koji je dodao da je samo pitanje dana kada će predati papire za razvod od Maline Grahek.
'Nisam podnio papire za razvod braka, ali hoću', rekao je Josip Šelendić za Story, demantiravši time napise po medijima da je prešao preko navodnog nedavnog Malinina bračnog izleta.

Kako je siječanj skoro gotov, uskoro možete potpuno odahnuti jer je, čini se, vaša veza preživjela depresivni siječanj.