I NOVČANA KAZNA

Murrayju četiri godine zatvora za ubojstvo Jacksona

29.11.2011 u 19:37

Bionic
Reading

Doktor Conrad Murray zbog ubojstva Michaela Jacksona iz nehaja osuđen je na četiri godine zatvora

Sudac Michael Pastor rekao je da je Conrad Murray razočarao zajednicu, pacijente, kolege te će. osim maksimalne kazne, morati isplatiti i novčanu odštetu djeci preminulog kralja popa. Odluku o točnom iznosu odštete sud će donijeti u siječnju, prenosi agencija VLM.

Presuda je to koju je danas u Los Angelesu donio sudac Pastor nakon šest tjedana suđenja osobnom liječniku kralja popa protiv kojega je optužnica bila podignuta u veljači.

Prema sudskim spisima, Murray je Jacksonu dao preveliku dozu hipnotika i anestetika Propofola, što je uzrokovalo zatajenje srca i smrt.

Tužitelj je u završnoj riječi, nekoliko dana prije 7. studenoga kada je 58-godišnji kardiolog proglašen krivim, istaknuo da optuženi mora biti kažnjen jer je Michaelovu djecu ostavio bez oca, a svijet bez genija. Sudac to nije uvažio.

'Razočarao je zajednicu, pacijente i svoje kolege. Nema osjećaja krivnje, kajanja, pa ga smatram opasnim i određujem kaznu od četiri godine', rekao je sudac Pastor.

Dodao je da će Conrad za svoje nedjelo morati isplatiti novčanu odštetu djeci preminulog Michaela Jacksona, a odluku o točnom iznosu odštete sud će donijeti u siječnju.