Estrada NJEZINIH PET MINUTA

Goran Vlaović: Dok Milana piše, ja trčim za djecom

Promociji drugog romana naše spisateljice i kolumnistice u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt nazočili su brojni ljubitelji domaće literature, njezini poslovni suradnici, kulturnjaci i uža obitelj, a prvi koji joj je nakon službenog dijela čestitao i poljubio je bio je njezin ponosni suprug

'Mogu vam reći što mi se sviđa ili ne, nebitne stvari. Najdojmljiviji je za mene jedan teži trenutak, na suđenju, kad se razotkriva situacija i junakinja gubi dijete jer je samo voljela. No, ne bih vam volio previše otkrivati, da vam bude jednako zanimljivo kao mojoj Milani dok je pisala. Tada je izuzetno koncentrirana i treba joj mir, pa se onda posebno trudim da joj budem od pomoći. Ako klinci postanu nemirni, ja trčim za njima', o 'Bombonima od meda' kazao je Goran Vlaović, bivši nogometni reprezentativac, uz kojega je stajala Branka Krstulović, jedna od do danas najljepših hrvatskih misica. Dok su njih dvoje 90-ih gradili karijere, Milana izašla iz novinarstva da bi se posvetila obitelji. Sad je došlo njezinih pet minuta.

'Imala sam tremu jer pohvale za 'Blato' stavile su mi breme odgovornosti za drugu knjigu. Nadam se da će vam se svidjeti', skromno je kazala Milana Vlaović. Uskočile su njezine kolege, Julijana Matanović i Ante Tomić, koji su joj svojim riječima oduševljenja dali poticaja za novi uradak. Ulomke iz knjige čitali su glumci Goran Grgić, Dejan Aćimović i Milan Pleština, a prvi primjerci ljubavnog romana u vihoru rata na tristotinjak stranica, u izdanju nakladničke kuće Ljevak, kojega je jedan od recenzenata slikovito opisao kao 'zanosnu i bolnu Hasanaginicu naših dana', mekanog uveza u (ne slučajno!) žarkocrvenoj boji našli su se u rukama njezinih prijateljica, pjevačica Matije Vuice i Lane Jurčević, radijske voditeljice Sonje Šarunić, stilistice Kristine Smoje, TV urednika Miroslava Lilića i Đele Hadžiselimovića te meteorologa Zorana Vakule s obitelji.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više