emilia clarke

Zvijezda 'Igre prijestolja' iskreno progovorila o zdravstvenim problemima: 'Mislila sam da neću dočekati kraj serije'

21.03.2019 u 20:04

Bionic
Reading

S približavanjem posljednjoj sezoni hit serije 'Igra Prijestolja', njezina glavna zvijezda Emila Clarke u novom eseju za ugledni New Yorker po prvi put progovorila je o zdravstvenim problemima zbog kojih je bila uvjerena kako neće doživjeti njezino veliko finale

Kako otkriva, tijekom snimanja serija 'Igra prijestolja' pretrpjela je dva puknuća aneurizme. Prvo je uslijedilo u veljači 2011. godine kada je s kolegama iz serije završavala snimanje prve sezone. Radeći s trenerom, Clarke je priznala kako se odmah osjećala kao da joj elastična traka pristišće mozak. Prestravljena konstantnim mučninama, Clarke je ubrzo shvatila da je nešto krenulo po zlu. 'Kako bih svoje sjećanja održala na životu pokušala sam se, između ostalog, prisjetiti nekoliko rečenica iz scenarija'.

  • +7
Igra prijestolja Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Posjetivši bolnicu, dijagnosticirano joj je subarahnoidno krvarenje (SAH), po život opasan tip moždanog udara uzrokovan krvarenjem u prostoru koji okružuje mozak. 'Imala sam aneurizmu, arterijsku rupturu nakon koje sam se podvrgla operaciji mozga koja je, činilo se, riješila problem. Tada sam imala 24 godine, a ta operacija nije bila moja posljednja niti je bila najgora', prisjeća se zvijezda 'Igre prijestolja'.

Nakon operacije, na setu seriju pojavila se za nešto više od mjesec dana, a iako se brzo oporavljala Clarke priznaje kako joj je snimanje druge sezone 'Igre prijestolja' predstavljalo pravu noćnu moru. 'Ako ćemo biti doista iskreni, svake minute u danu sam pomislila da ću umrijeti', otkriva glumica.

  • +16
Emilia Clarke Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Njezino zdravstveno stanje ponovno se pogoršalo 2013. godine kada je radeći u New Yorku prilikom rutinskog skeniranja mozga saznala da ima značajnu izraslinu koju je bilo potrebno ukloniti operativnim putem. Podvrgnuta još jednoj operaciji, no ovoga puta neuspješnoj, Emilia Clarke ponovno je završila na kirurškom stolom na još intenzivnijoj operaciji koja je uključivala otvaranje lubanje.

'Oporavak je bio još bolniji nego nakon prve operacije', piše Clarke. 'Izgledala sam kao da sam prošla kroz rat grozniji od onoga kojeg je iskusila Daenerys. Sa operacije sam izašla sa izljevom iz glave. Komadići moje lubanje zamijenjeni su titanom. Imam vidljivi ožiljak koji se uvija od mog vlasišta do uha, ali u početku nisam znala da će biti vidljiv. Prije svega, u to vrijeme bila sam u stalnoj brizi oko mogućeg gubitka kognitivnih ili osjetilnih sposobnosti', priznaje Clarke koja se s vremenskim odmakom često zna i našaliti na račun proživljenog iskustva.

'Danas znam reći ljudima da su mi kirurzi oduzeli dobar ukus u muškarce ali, naravno, ništa od toga u to vrijeme nije bilo nimalo smiješno', zaključuje glumica.

  • +3
Emilia Clarke Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia