DIRLJIVA OBJAVA

Zovko o Mislavu Bagi: 'Kada gledam kako te napadaju razne hulje koje su za tvog života bili mali miševi, nebitni onda kao i sada, teško se suzdržavam'

21.08.2022 u 11:41

Bionic
Reading

Hrvoje Zovko, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND), na društvenim se mrežama dužom objavom oprostio od svog dobrog prijatelja i kolege Mislava Bage, čija je prerana smrt iznenadila i rastužila hrvatsku javnost

Kolege, političari i građani proteklih su se dana putem društvenih mreža opraštali od preminulog voditelja i novinara Nove TV Mislava Bage, a među njima je i predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, Hrvoje Zovko koji se na svoj način oprostio s bliskim kolegom i prijateljem.

'Užasna je pomisao da te više nema, dragi naš Bagić. Tuga neviđena. Tužno je što u grupi Veterani više nikada nećemo ni poruku s tobom razmijeniti. Strašno će nam faliti razgovori s tobom, tvoje britke analize i tvoj razum. Kad bismo popizdili na neku situaciji, ti si bio taj koji bi nas smirivao: 'Ajmo dečki, sada polako i smireno'. I sada kada gledam kako te napadaju razne hulje koje su za tvog života bili mali miševi, nebitni onda kao i sada, teško se suzdržavam. Pa se sjetim što bi ti na to rekao. 'Ma pusti budale.' Volimo te i nikada te nećemo zaboraviti. Naš Bagiću, srce veliko. Zbogom, prijatelju', objavio je Hrvoje Zovko.

Prisjetio se i kako su se počeli družiti te da je bio dobar čovjek i velika duša.

  • +13
Mislav Bago Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

'Bagić naš, srce me boli od tuge za tobom. Sve mi se nekako čini da je ovo nestvarno i da ćeš se odnekud pojaviti i reći: Kaj je Zole, kak si? Šta rade Stipe i Igor, hoćemo se vidjeti na nekom piću ovih dana? Mislava sam upoznao prije 25 godina. Bilo je to prijateljstvo na prvu. Tek sam počeo raditi na HRT-u, u Zagrebačkoj panorami, a on je već bio etablirani novinar. Išao sam na jedno od prvih snimanja, kad je ušao u televizijski kombi. Da ga odbacimo do centra. Krenuli smo u priču kao da se znamo sto godina.

Odmah je ponudio pomoć, ako mi što zatreba, i dao svoj broj. To je bio on. Dobar čovjek, velika duša. Stipe ga je upoznao koju godinu ranije, a nakon što nam se 2001. na HRT-u pridružio i Igor Bobić, nas smo se četvorica počeli intenzivno družiti, piti kave na špici. A tamo su svi, i staro i mlado, prilazili samo Mislavu. Kao da su se pojavili Beatlesi, ali njih četvorica u jednoj osobi. Pa onda selfie s njim, pa runda za nas na njegov brk... kao neki bend 'Bago i prijatelji'. S trideset godina već je bio ultimativna televizijska institucija, bard. To će i ostati. Ali unatoč popularnosti i toj masi ljudi koji su mu nakon svakog javljanja i intervjua prilazili, uvijek je ostao isti, naš Bagić, kako ga je prozvao Stipe, a mi preuzeli', prisjetio se Zovko na Facebooku.