KRAJ JEDNE ERE

Zbog zdravlja i mira u kući: Christian Bale odlučio se na ovaj potez

21.01.2019 u 17:55

Bionic
Reading

Kada je riječ o transformacijama s ciljem zadovoljavanja zahtjevnih filmskih uloga Christian Bale jedan je od najpoznatijih holivudskih glumaca

Zbog uloge potpredsjednika SAD-a u novom filmu 'Vice', koja mu je nedavno donijela Zlatni globus, oskarovac Christian Bale udebljao se više od 20 kilograma, no čini se kako je njegovim zapanjujućim filmskim transformacijama došao kraj.

VICE Official Trailer (2018) Christian Bale, Amy Adams Movie HD Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

Kako je nedavno otkrio medijima, dani ekstremnih transformacija zbog filmskih uloga su iza njega jer njegova smrtnost ga je počela 'gledati u lice'. 44- godišnji glumac također je otkrio kako je razlog njegove odluke i supruga Sandra Blazic koja se godinama nosila s njegovim ekstremnim promjenama izgleda u svrhu umjetnosti.

  • +16
Christian Bale i Sandra Blazic Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U intervjuu za Sunday Times, Bale se osvrnuo i na kolegu Garyja Oldmana zbog kojeg se osjećao loše kada mu je rekao da se zbog uloge britanskog premijera Winstona Churchilla u filmu 'Darkest Hour' nije udebljao ni grama, a zbog navedene uloge prošle je godine nagrađen Oscarom.

  • +8
Gary Oldman Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Poznat po pristupu svojim ulogama tako da se potpuno isključuje iz realnog svijeta, svojedobno je šokirao svojim pojavljivanjem u filmu 'Nestajanje'. Za ovaj psihološki triler, Bale je izgubio čak 30 kilograma te težio samo 54 kile. Anoreksičan izgled mogao je zahvaliti konzumiranju jedne jabuke i konzerve tune dnevno, a zdravlje mu je bilo na rubu izdržljivosti.

Za ulogu u Nolanovom 'Batmanu' je u samo šest mjeseci nabio je 45 kilograma mišićne mase, konzumirajući velike količine proteina te konstantnim boravkom u teretani. Svoju težinu ponovno je izgubio pripremajući se za ulogu u filmu 'Borac' koja mu je donijela i Oscara.

  • +3
Filmske transformacije Christiana Balea Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Zahvaljujući ulozi Brucea 'Dicka' Cheneyja, 46. potpredsjednika SAD-a koju je zaigrao u autobiografskom filmu 'Vice' Adama McKaya, Baleu mnogi prognoziraju ponovno osvajanje zlatnog oskarovskog kipića u ovogodišnjoj sezoni nagrada.

S američkim redateljem, Christian Bale već je imao prilike surađivati na hvaljenom i nagrađivanom filmu 'Oklada stoljeća'.