CILLIAN MURPHY

Zbog uloge je bio spreman na sve, pa čak i jesti tek jedan badem dnevno

20.07.2023 u 11:48

Bionic
Reading

Kako je medijima otkrila njegova kolegica iz filma, Emily Blunt, Cillian Murphy jeo je samo 'jedan badem na dan' a sve kako bi se što bolje transformirao u J. Roberta Oppenheimera koji je živio na 'cigaretama i martiniju'

Mnogi holivudski glumci, poput Christiana Balea, odavno su pokazali koliko su daleko spremni ići zbog dobre filmske uloge. Njemu tako nisu bila strana izgladnjivanja ili prežderavanja, kako bi se i vizualno približio ulozi. Neki pak odlaze u psihijatrijske ustanove, zatvore i slično i tamo provode vrijeme kako bi shvatili što ljudi u određenim situacijama i trenucima prolaze.

A u tu skupinu definitivno spada i irski glumac Cillian Murphy, poznat hrvatskim gledateljima po glavnoj ulozi u hit seriji 'Peaky Blinders', a koji u novom filmskom blockbusteru 'Oppenheimer' glumi oca, odnosno tvorca atomske bombe J. Roberta Oppenheimera.

Kako je u najnovijem intervjuu za Extru otkrila njegova kolegica Emily Blunt, koja mu u filmu glumi suprugu, Cillian je odlučio napraviti potpunu fizičku transformaciju za ovaj film da je na kraju postao iznimno mršav.

  • +2
Cillian Murphy Izvor: EPA / Autor: Nigel Roddis

'Imao je tako monumentalan pothvat. A mogao je pojesti samo jedan badem svaki dan. Bio je tako malaksao', otkrila je Blunt.

Iako 47-godišnji Murphy nije jasno potvrdio da je Emily u pravu, svojim izjavama dao je itekako naslutiti da nije daleko od istine. 'Volim koristiti svoje tijelo u glumi, a Oppenheimer je imao vrlo jasnu siluetu koju sam želio postići. Morao sam dosta smršaviti jer on je bio jako mršav. Živio je na martiniju i cigaretama.'