večer puna uzbuđenja

Teške odluke i lavina emocija u 'The Voiceu': Timovi mentora su popunjeni

06.01.2024 u 20:20

Bionic
Reading

U popularnom glazbenom showu na red je došao možda najstresniji dio, a to je dvoboj faza natjecanja. Ovdje je mentor jedini sudac i veliki teret nosi svojim odlukama jer je riječ o sjajnim talentiranim mladim ljudima

'Dobra vijest' je što svaki od mentora može iskoristiti svoju 'moć' i spasiti i preuzeti nekoga iz drugog tima. U dvoboj fazu natjecanja ušlo je dvadeset i četvero natjecatelja, a nakon ove emisije ostaje ih šesnaest koji idu u emisije uživo već od iduće subote.

Svevremenska pjesma 'Stand by me' (Ben E. King) bila je zajednički glazbeni broj kojim su se na početku ovosubotnjeg izdanja showa predstavili talentirani mladi ljudi prije nego što je krenulo natjecanje.

'Bilo bi dobro kad bi svi mogli ostati u emisiji, ali neće biti tako, nego napeto, emotivno i uzbudljivo. Neka dvoboj počne', na početku su rekli voditelji Iva Šulentić i Ivan Vukušić i uveli gledatelje u ovu večer.

Večer su svojim nastupom otvorili Laura Sučec i Dorian Stipčić iz Vanninog tima. 'Drivers License' (Olivia Rodrigo), pjesma je koja nije zamišljena izvorno kao duet, otvorila je emisiju. 'San mi je da mi netko otpjeva ovu pjesmu. Autorica pjesme ima 22 godine i nekako je generacijska za njih dvoje', među ostalim je rekla mentorica. 'Znate da vas volim i cijenim, ali dalje sa mnom ide Laura', donijela je Vanna prvu tešku odluku večeras. Dorianu je ostala mogućnost da ga netko od ostalih mentora 'preuzme', no nitko nije pritisnuo 'gljivu'.

Potom su stigli natjecatelji iz Urbanovog tima. Natali Radovčić i Petar Brkljačić izveli su pjesmu 'Ima nešto u tom što me nećeš' (Nina Badrić & Željko Joksimović). 'Svi ćete preživjeti ove dvoboje, bez obzira na sve, jer bit pjevanja je da pjevaš ljudima i preneseš nešto lijepo. Svojim glasom ulaziš ljudima u domove i njihove živote', poručio je Damir Urban. Riječki glazbenik je odlučio da u timu ostaje Petar. Natali je uza sve komplimente ostala prepuštena sudu ostalih mentora i dogodilo se prvo 'preuzimanje' u showu. Između Gopca i Dine koji su joj dali povjerenje, Natali je odabrala da u emisije uživo ide u Dininu timu.

'Kad čujete duete na radiju, ne slušate tko je bio bolji, nego uživate u tome', objasnio je Dino Jelusić svoju strategiju, a potom su zapjevali Marko Vukić i Martin Kosovec i vrlo sigurno i snažno izveli 'Let The Sunshine In' (Hair). Svaki poseban na svoj način, večeras u duetu dobili su niz komplimenata ostalih mentora, a Dino je, jedva kontrolirajući suze, odlučio da s njim dalje ide Marko Vukić. Na oduševljenje publike Vanna je iskoristila mogućnost preuzimanja i Martin je prešao u njezin tim.

Iz tima Davora Gobca nastupili su Gabriela Braičić i Fran Uccellini i u duetu donijeli prekrasnu talijansku pjesmu 'Come Neve' (Giorgia / Marco Mengoni). Publika ih je nekoliko puta nagradila pljeskom za vrijeme izvođenja, ostali mentori su niz komplimenata izrekli za njihov nastup, a emotivni Gobac je donio odluku da s njim dalje nastavlja Gabriela Braičić pa je Fran napustio natjecanje.

Martina Bakić i Duška Brčić Šušak su triljsko-sinjske prijateljice u privatnom životu. Izvele su pjesmu 'It's All Coming Back To Me Now' (Meat Loaf & Marion Raven). Pred mentorom Dinom ponovno je bila teška odluka jer su sjajno izvele ovu pjesmu te pokazale i nježniju stranu svojih glasova i interpretacije. Dino je odlučio da s njim dalje nastavlja Duška. Nije se dogodilo preuzimanje Martine, pa je ona napustila natjecanje.

Danijela Hajdinjak i Toni Šimonović, dvoje jakih individualaca iz Urbanova tima, izveli su pjesmu 'Creep' (Radiohead). 'Ovo mi je najbolji duet danas. Posebno je ovo bilo', komentirao je Dino. 'Volim ovu stvar, odlično ste je iznijeli i drago mi je što nisam u koži vašeg mentora', dodao je Gobac. Urban je uz niz komplimenata odlučio da s njim dalje nastavlja Toni. Danijela je napustila natjecanje.

'Beggin' (Frankie Valli & The Four Seasons/Måneskin) vrlo energično izveli su Sandro Bjelanović i Mario Pavlić i mentora Gopca ponovno stavili na muke koga odabrati za nastavak natjecanja. 'Nema suza u mom timu', rekao je Gobac i nakon komentara i komplimenata ostalih mentora odluka je pala da dalje ide Sandro, a Mario Pavlić napustio je natjecanje uz pregršt dobrih želja upućenih od strane mentora.

Ivana Jukić i Sergej Božić imali su sjajnu izvedbu pjesme 'Lift Me Up' (Rihanna). 'Bravoooo', bila je reakcija mentorice Vanne. Nizali su se komplimenti mentora. 'Ja sam se isplakala već na probama, oni uopće nisu svjesni svoje snage i što proizvode kod nas i bolje je da nisu, ali moram donijeti odluku', rekla je Vanna. Sergej je prošao dalje, a Ivana je postala članica tima Urban.

'Ono najvažnije kod ove pjesme je da prenesete nadu', jedan je od savjeta upućenih Ani Širić i Luciji Stipanović koje su izvele svevremensku pjesmu 'Imagine' (J. Lennon). 'Bile ste izvrsne, svaka na svoj način. Izgledate kao da ste iste na sceni, a ustvari svaka od vas je različita i izvrsna', komentirao je Urban i donio odluku da s njim nastavlja Ana Širić. Lucija napušta natjecanje iako je publika pokušavala utjecati na Gopca koji je jedini imao šansu preuzeti je. 'Zeznuo si se, nećeš imati boljeg kandidata', rekao je Urban Gopcu nakon svega.

'The Loneliest' pjesmu grupe Måneskin otpjevali su Luka Novokmet i Teo Kifer. 'Odlična izvedba i vrlo ste podjednaki, odličan ste duet', komentirao je Gobac. 'Maneskin je negdje između vas, Vanna je to odlično napravila', ustvrdio je Dino. Vanna je odlučila da s njom ide dalje Teo Kifer, a Gobac je preuzeo Luku Novokmeta.

Timovi su popunjeni, a šesnaestero talentiranih natjecatelja od idućega tjedna nastupaju u prvoj emisiji uživo u showu. Uz mentore će i gledatelji donositi odluke o natjecateljima.

  • +9
The Voice Hrvatska (9. emisija) Izvor: Promo fotografije / Autor: Dario Njavro za HRT