U VELJAČI

Uskoro premijera serije 'Na tuđem kauču'

31.01.2017 u 16:49

Bionic
Reading

Na Home Box Officeu (HBO) uskoro će početi prikazivanje serije 'Na tuđem kauču' ('Crashing'), a čuvene 'Djevojke' ući će u šestu sezonu

Izvršni producenti Pete Holmes i Judd Apatow u svom prepoznatljivom duhovitom stilu donose novu seriju 'Na tuđem kauču'. HBO s ponosom najavljuje ekskluzivnu premijeru prve epizode nove serije koja će na HBO kanalu biti emitirana u ponedjeljak, 20. veljače u 21 sat i 30 minuta.

Nove epizode emitirat će se svakog ponedjeljka u istom terminu, a serija će biti dostupna i putem HBO GO usluge videa na zahtjev već od jutarnjih sati.

Radnja je djelomično nadahnuta Holmesovim osobnim iskustvima u stand-up komediji a prati nadobudnog komičara Petea (Holmes) koji otkrije da ga supruga Jessica (Lauren Lapkus) vara, što ga prisiljava da se preseli u New York kako bi slijedio svoj san da postane komičar. Našavši se u gradu koji nije za one slabog srca, dosad neiskusni Pete nauči neke teške lekcije o životu i komediji nailazeći na sve vrste stand-up talenata na putu, od ciničnog gurua Artieja Langea, pretjeranog provokatora T. J.-a Millera, do dobronamjerne motivatorice Sare Silverman, i još mnogih drugih.

Dok pokušava spojiti kraj s krajem spavajući na tuđim kaučima (otuda i naslov serije), Pete pronalazi dobrotu na nevjerojatnim mjestima razvijajući se u nekoga tko prihvaća životni kaos. Ljubavno pismo stand-up komediji, 'Na tuđem kauču' serija je o otkrivanju humora, ljepote i milosti u ludoj razbojničkoj jazbini njujorške komičarske scene.

Pete Holmes i Judd Apatow (HBO-ove 'Djevojke') izvršni su producenti ove osmodijelne serije koja crpi inspiraciju iz Holmesovih osobnih komičarskih iskustava nudeći pogled iza kulisa na nepredvidiv svijet stand-up komedije. Apatow također režira prvu i osmu epizodu. Izvršni suproducent je Judah Miller; a producenti su Oren Brimer, Josh Church, Igor Srubshchik i Dave Rath.

U seriji  također glume Lauren Lapkus (HBO-ove 'Životinje') kao Peteova žena Jessica, te George Basil ('Flaked') kao Leif, Jessicin ljubavnik. Među poznatim licima koja se pojavljuju kao verzije sebe samih su Dave Attell, Hannibal Burress, Artie Lange, T. J. Miller, Jim Norton, Rachael Ray i Sarah Silverman.

Osim nove serije 'Na tuđem kauču', HBO nastavlja i s emitiranjem serije 'Djevojke' čija će ekskluzivna premijera šeste i posljednje sezone biti prikazana u ponedjeljak, 13. veljače u 21 sati. Po jedna nova epizoda emitirat će se svakog ponedjeljka u istom terminu, a serija će biti dostupna i putem HBO GO usluge videa na zahtjev već od jutarnjih sati. Prva epizoda šeste sezone „Djevojaka“ biti će dostupna besplatno putem usluge HBO GO od 14. veljače.

U finalnoj sezoni Emmyjem nagrađene HBO-ove humoristične desetodijelne serije 'Djevojke', autorice i glavne glumice Lene Dunham, četiri prijateljice pokušavaju napokon postati žene kakvima su se oduvijek zamišljale – iako im se život katkad ispriječi na tom putu.

Osim Dunham koja glumi Hannu glumačka postava uključuje Allison Williams kao Marnie; Jemimu Kirke kao Jessu; Zosiju Mamet kao Shoshannu; Alexa Karpovskog kao Raya; Adama Drivera kao Adama; Andrewa Rannellsa kao Eliju te Ebona Moss-Bachracha kao Desija.

U šestoj sezoni 'Djevojaka' vraćaju se i gostujući glumci: dobitnik Emmyja Peter Scolari i Becky Ann Baker kao Hannini roditelji; Rita Wilson kao Marniena majka; Jon Glaser kao Laird; Colin Quinn kao Hermie te Corey Stoll kao Dill. Novi gostujući glumci ove sezone su: Riz Ahmed (HBO-ova 'Kobna noć') kao Paul-Louis; Matthew Rhys („Amerikanci“) kao Chuck Palmer te Tracey Ullman (HBO-ov 'Tracey Ullman Show') kao Ode.

Prošle godine 'Djevojke' su nagrađene Emmyjem za najboljeg gostujućeg glumca u humorističnoj seriji (Peter Scolari). Serija je također i osvojila Emmy za najbolju glumačku postavu u humorističnoj seriji te je dosad dobila 15 nominacija, te je bila nagrađena i 'Zlatnim globusom' pobijedivši u kategorijama najbolje TV serije – komedija ili mjuzikl te najbolje glumice u TV seriji – komedija ili mjuzikl (Lena Dunham).

Autorica 'Djevojaka' je Lena Dunham; izvršni su producenti Judd Apatow, Jenni Konner, Lena Dunham, Ilene S. Landress, Murray Miller i Bruce Eric Kaplan; suizvršni su producenti Tami Sagher i Jesse Peretz; a nadzorni je producent Sarah Heyward.

Sve epizode će biti dostupne i putem HBO usluga videa na zahtjev HBO GO i HBO On Demand.

YouTube Autor: YouTube