OSVAJAČ GRAMMYJA

Umro legendarni jazz i pop glazbenik Al Jarreau

12.02.2017 u 21:42

Bionic
Reading

Dobitnik sedam nagrada Grammy, jazz i pop pjevač Al Jarreau umro je u Los Angelesu sa 76 godina, objavio je njegov izdavač

Uzrok smrti nije još točno poznat jer je preminuo u bolnici gdje se liječio i oporavljao od posljedica iscrpljenosti, piše BBC.

Jarreau je jedan od rijetkih glazbenika koji je osvojio Grammyja u kotegorijama jazza, popa i R&B-ja, a posebno ga je proslavila glavna pjesma koju je napisao za poznatu TV seriju ‘Slučajni partneri’ (‘Moonlighting’). Ove je godine odlučio da više neće odlaziti na turneje, nakon pedesetak godina.

Tema iz serije Slučajni partneri

Rodio se u Milwaukeeju, Wisconsinu, 1940., a pjevati je počeo još kao dijete. Završio je psihologiju i radio je u rehabilitacijskom centru u San Franciscu, no paralelno se bavio glazbom.

Prvi album, ‘We Got By’ izdao je 1975. za što je osvojio njemačkog Grammyja. Ista se stvar dogodila i s drugim albumom, ‘Glow’, a 1977. objavio je live album za koji je osvojio prvog Grammyja u kategoriji jazz pjevača. 

Uslijedila su još dva albuma i, nevjerojatno, dva Grammyja, a hit ‘We're in This Love Together’ donio mu je slavu. 

Prema profilu njegovog sina na Twitteru, nedavno ga je sin uhvatio kako jednoj medicinskoj sestri pjeva temu iz ‘Slučajni partneri’ u bolnici. Posljednjih su godina počeli zdravstveni problemi, a prije šest godina hospitaliziran je na turneji u Francuskoj.

Al Jarreau - We're In This Love Together