Laurene Powell Jobs

Udovica Stevea Jobsa odmara se na jahti vrijednoj 120 milijuna dolara, a koju je on gradio u zadnjim danima svog života

24.11.2022 u 20:31

Bionic
Reading

Udovica Stevea Jobsa živi život daleko od medijske pozornosti, a vikend je provela na Barbadosu na luksuznoj jahti Venus, koju je naslijedila nakon smrti supruga

Iako se udovica jednog od najpoznatijih modernih izumitelja Stevea Jobsa uspješno skriva od medijske pozornosti, tijekom vikenda priuštila si je sunčani odmor na Barbadosu uživajući na jahti Venus koju je Jobs gradio u posljednjim godinama svog života.

59-godišnja Laurene Powell Jobs u jednostavnoj garderobi provela je vikend posjećujući restorane, trgovine i bazene skupih hotela, a posebno je uživala na luksuznoj jahti vrijednoj 120 milijuna dolara.

Venus je dizajnirana tako da može smjestiti do 12 gostiju u šest apartmana, a uz to i do čak 22 člana posade. Eksterijerom dominira srebrna boja te svjetlucavi detalji od nehrđajućeg čelika. Napravljena je po dizajnu Stevea Jobsa, no on je nije uspio vidjeti jer nije dočekao kraj njezine izgradnje.

Sada pripada njegovoj supruzi Laurene.

  • +6
Laurene Powell Jobs Izvor: Profimedia / Autor: ChrisBrandis.com / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kada bismo negdje čuli frazu power couple, vjerojatno bi nam na pamet prvo pali poznati holivudski parovi, ali odličan primjer moćnog dvojca bili su Laurene Powell Jobs i Steve Jobs. Vjenčali su se 1991. godine, a imali su troje djece. Iako su njegova poslovna postignuća poznatija široj publici, Lauren je također uspješna poslovna žena.

Powell Jobs je osnivačica i predsjednica tvrtke Emerson Collective za dodjelu bespovratnih sredstava i ulaganje u obrazovanje, zdravlje i okoliš. Posebno se bavi zaštitom okoliša i ulaže značajan novac u projekte koji se time bave. Osim toga, naslijedila je dionice Disneyja i Applea.