nepoznati javnosti

U tri braka dobio je petero djece: Ovo su nasljednici legendarnog Harrisona Forda

16.06.2023 u 05:54

Bionic
Reading

Tijekom godina karijere Harrison Ford primio je mnogobrojna priznanja i nagrade za svoj izniman trud i glumački talent, no najveća životna nagrada za njega su njegova djeca. Po dvoje potomaka dobio je s bivšim suprugama Mary Marquardt i Melissom Mathison, a nakon vjenčanja s Calistom Flockhart odlučio je posvojiti njezinog sina Liama

Nakon svečane premijere posljednjeg nastavka filmske franšize 'Indiana Jones' u Cannesu i dobivanja počasne Zlatne palme, legendarni glumac Harrison Ford se za magazin Esquire osvrnuo na žongliranje između statusa holivudske zvijezde i očinske figure svojoj djeci.

Istaknuo je kako bi ‘vjerojatno bio puno bolji roditelj’ da je imao ‘manje uspješnu’ karijeru u Hollywoodu. ‘Veći dio svog života bio sam izvan grada i u vlastitoj guzici’, iskreno je priznao, naglasivši da prihvaća i priznaje svoje ‘mane i neuspjehe’, no zbog toga ne planira ići na psihoterapiju, što mu supruga Calista ne prestaje zamjerati.

JEDINA KĆI

Njegova mezimica: Harrison Ford u društvu svoje jedine kćeri

Pogledaj galeriju

Mary Marquardt

Prvu suprugu Mary Marquardt upoznao je još na fakultetu, kada su oboje pohađali Ripon College u Wisconsinu. Četiri godine nakon što je Ford diplomirao, 1964., par se vjenčao, a potom su stigla i djeca: 1966. rođen je Benjamin, a tri godine kasnije i Willard.

Tijekom braka s Mary njegova je karijera krenula uzlaznom putanjom, a s time i njegove navodne afere. Tako je Carrie Fisher u svojim memoarima tvrdila da je s Fordom imala aferu 1977. tijekom snimanja 'Ratovi zvijezda IV: Nova nada'. Od Mary se razveo 1979. godine.

Benjamin Ford

Iako bi mnogi očekivali da će Fordov najstariji sin Benjamin krenuti njegovim stopama, on se odlučio za karijeru kojom se proslavila i njegova majka te postao kuhar.

Vlasnik je restorana Ford's Filling Station, a napisao je i kuharicu 'Taming the Feast'. Sa suprugom Emily Ford ima sinove Ethana i Waylona.

'Imao sam veliku slobodu odrastajući u ovoj obitelji, a moji su roditelji imali nevjerojatne prijatelje: pisce, glazbenike, sve divne govornike. I dandanas više uživam u društvu umjetnika negoli kuhara', priznao je Benjamin 2014. godine.

Willard Ford

Baš poput starijeg brata, Willard je sa suprugom, čije je ime nepoznato javnosti, dobio dvoje djece, Eliel i Guilianu, no za razliku od Benjamina, odabrao je život daleko od svjetla reflektora.

Poznato je da ima diplomu s University of California i da je poduzetnik koji je osnovao tvrtke Ludwig Clothing Company, Strong Sports Gym i Kim Sing Theatre, sve smještene u Los Angelesu.

Melissa Mathison

Na snimanju 'Apokalipse danas' 1976. godine Ford je upoznao asistenticu produkcije Melissu Mathison, no njih dvoje vezu su započeli tek 1982., a već godinu kasnije bili su u braku.

Godine 1987. dobili su sina Malcolma, a tri godine kasnije i kćer Georgiju, da bi se 2000. razveli. Razvod je finaliziran tek 2004., a Melissa je preminula 2015., u 65. godini života, od komplikacija nastalih zbog neuroendokrinog karcinoma od kojeg je bolovala.

Malcolm Ford

Njegovi roditelji bili su dijelom filmske industrije, a Malcolm je odlučio biti isto dijelom showbiznisa, no onog glazbenog. Danas je pjevač grupe Dough Rollers, a kao gitarist nastupao je kao predizvođač na koncertima Boba Dylana i drugih.

'Moja mama bi ponekad puštala Wagnera, no mene je osvojio punk. Prva kazeta koju sam imao bila je ona Green Jellÿja i taj sam bend obožavao', priznao je 2013. godine.

Georgia Ford

Iako je glumila u filmovima 'American Milkshake' i 'True Story', o privatnom životu jedine Fordove kćeri ne zna se puno.

Poznato je tek da joj je još kao djevojčici dijagnosticirana epilepsija te je godinama doživljavala napade, da bi 2016. njezin otac rekao kako se sve smirilo nakon što joj je napokon propisana prava terapija.

Tijekom intervjua koji je dao 2022. za NY Daily News, Ford je prepun emocija govorio o njezinoj bitki sa zdravljem, priznajući da se divi njezinoj snazi i ustrajnosti.

Calista Flockhart

Godinu nakon što je posvojila sina Liama, Calista Flockhart, zvijezda serije 'Ally McBeal', 2002. na dodjeli Zlatnih globusa upoznala je Forda. Sedam godina kasnije on ju je zaprosio, a vjenčanje je održano iduće godine u lipnju u Novom Meksiku.

  • +6
Harrison Ford i Calista Flockhart Izvor: Profimedia / Autor: Patriot Pics / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Liam Flockhart

Slavni par nedavno je, vidno ponosan, snimljen na promociji 22-godišnjeg sina Liama nakon što je diplomirao na Amherst Collegeu u Massachusettsu.

Slavna zvijezda filmova o Indiani Jonesu sa suprugom se pokušala uklopiti u masu i biti baš poput 'običnih' roditelja kako bi neometano pratili promociju.

22-godišnji Liam posvojeni je sin Caliste, a koja se na taj potez odlučila kao samohrana majka u siječnju 2001. godine. U vezu s Fordom ušla je 2002., a on ga je u 21 godinu njihove veze prigrlio kao vlastito dijete.

Par se vjenčao u New Mexicu 2010. godine, a Ford je tada rekao da je nakon četvero djece iz prethodnih brakova samo još spremniji za ulogu oca devetogodišnjaku, iako je imao 67 godina.