RASPRODAJE IMOVINU

U strahu da ne ostane bez svega, Roman Abramovič se odlučio na drastičan potez

02.03.2022 u 10:55

Bionic
Reading

Kako tvrdi britanski političar Chris Bryant, Roman Abramovič užurbano rasprodaje svoju imovinu po Londonu

'Prestrašen je da će biti sankcioniran, zbog čega je već počeo prodavati svoju kuću, a sigurno će prodati i stan', izjavio je u svom govoru u britanskom Parlamentu član britanske opozicije Chris Bryant.

Iako je Ujedinjeno Kraljevstvo, kao odgovor na invaziju Rusije na Ukrajinu, već sankcioniralo više od 100 ruskih pojedinaca, Roman Abramovič se za sada nije našao na tom popisu, no sada je pod sve većim pritiskom tamošnjih političara.

Roman Abramovič Izvor: Profimedia / Autor: BEN STANSALL / AFP / Profimedia

Nakon što je u subotu dao kontrolu nad nogometnim klubom Chelsea povjerenicima svoje dobrotvorne zaklade, a sad je potvrđeno i da ga prodaje, spreman je i na novi korak. Njegovo bogatstvo, prema indeksu Bloomberg Billionaires procjenjuje se na 13.5 milijardi dolara, a među nekretnine spada i nekoliko lukusznih vila u Londonu. Među njima je i vila s pet soba smještena u Kensington Palace Gardens, koja je procijenjena na više od 200 milijuna dolara.

Osim toga ima i penthouse na tri kata smješten u Chelsea Waterfrontu, a kojeg je za 22 milijuna funti kupio 2018., pišu britanski mediji.

'Abramovič trenutno pokušava prodati sve svoje vile u Engleskoj. Također se sada želi brzo riješiti Chelseaja. Ja sam, zajedno s još troje ljudi, u utorak dobio ponudu da kupim Chelsea od Abramoviča', rekao je švicarski poslovni tajkun Hansjoerg Wyss, koji trenutno razmatra kupnju engleskog nogometnog kluba Chelsea. Rekao je da će morati pričekati četiri ili pet dana da vidi kako će se stvari odvijati, ali i da Abramovič traži previše novca.