pohvalila se

U sedam godina Vitomira Lončar je 12 puta posjetila ovo svjetsko čudo

18.04.2023 u 09:20

Bionic
Reading

Glumica, doktorica znanosti i osnivačica kazališta Mala scena posljednjih sedam godina uživa u životu u Kini te radi na sveučilištu u Xi‘anu. Uči kineski, a slobodne dane sa suprugom koristi za nova iskustva i putovanja

Vitomira Lončar na društvenim mrežama, gdje je poprilično aktivna, sa svijetom je podijelila vijest da je posjetila jedno od najvećih arheoloških otkrića na svijetu.

'I tako sam 12. put u gotovo sedam godina posjetila ovo (svjetsko) čudo: vojsku od terakote. Vodila sam svoje kineske studente da upoznaju svoju kulturu i povijest. Njima je to bilo prvi put i ostali su osupnuti bogatstvom koje imaju. A moram reći, i ja. Ponovno i ponovno', piše Vitomira i nastavlja:

'Zajedničko dijeljenje iskustava neprocjenjivo je. Osobito u vremenu u kojem nam Chat GPT4 i slične novosti, koje nam trebaju unaprijediti način na koji učimo, polako preuzimaju ljepotu učenja uživo', zaključila je.

  • +6
Vitomira Lončar Izvor: Wikimedia Commons / Autor: Privatni album

Ranije je ispričala da je u Kini prije pandemije samo šest posto stanovništva imalo putovnicu (što je više od 80 milijuna ljudi), da Kinezi obožavaju putovati i kupovati i da je mnogima putovanje najdraži način provođenja slobodnog vremena.