nova glumačka zvijezda

U novom filmu o Batmanu glumi 'naše gore list', Hana Hržić: 'Moj lik se zove Annika i najbolja je prijateljica Catwoman'

10.03.2022 u 13:01

Bionic
Reading

Najmračniji blockbuster o Čovjeku-šišmišu s engleskim glumcem Robertom Pattinsonom u glavnoj ulozi ostvario je odličan start u kinima diljem svijeta, a u njemu manju rolu tumači i mlada zagrebačka glumica, Hana Hržić

Hani Hržić prilika života stigla je kao po završetku Dramske akademije u Londonu, kad je čak ni ne znajući na koju točno audiciju ide, dobila ulogu u novom Batmanu i to onu najbolje prijateljice Catwoman, koju glumi slavna kći Lennyja Kravitza, Zoe Kravitz.

Završila sam Dramsku akademiju U Londonu u srpnju prije tri godine. Prvo sam bila kod jednog agenta, pa kod druge agentice i s njom sam išla na audiciju. Nije mi rekla za što, samo je rekla da se radi o akcijskom filmu. Mislila sam da je to nešto malo, došla sam tamo i pet minuta prije no što sam ušla u sobu su mi rekli da je za Batmana', ispričala je mlada glumica za Jutarnji list.

'Moj lik se zove Annika i najbolja je prijateljica Catwoman i ljubavnica gradonačelnika Gothama. Iz Estonije je i ima posebnu vezu sa Selinom, odnosno Catwoman. Žive zajedno i Catwoman se prema njoj ponaša zaštitnički. Plaha je osoba, prilično živi u svom svijetu. Jako mi se sviđa uloga i mislim da je dosta bitna uloga što se tiče njezine priče i motivacije za ono što radi u filmu koji traje više od tri sata', rekla je Hana.

Imala je priliku biti sa Zoe Kravitz u jednoj od scena i to joj je, kaže, bilo je 'fenomenalno, kao da živiš najbolji san ikad'. 'No, ono što je najljepše je da je ona izuzetno draga osoba. Pričale smo pored radijatora oko dva sata nakon snimanja jer je bilo hladno. Moraš snimati, pa čekaš da snimku pregledaju, da ti jave je li u redu, pa se vratiš u šator, pa na set, tako to otprilike izgleda. Razgovarale smo kao da smo stare kolegice, bila je jako draga. Imala sam priliku snimati i s Colinom Farrellom. Bilo je lijepo pričati s njim. Svi su izuzetno normalni i dragi ljudi. Radila sam i s Johnom Turturrom koji je super profesionalan i jako simpatičan. Svi pričaju s tobom kao da je najnormalniji dan na poslu, kao da piješ kavu s kolegama', pohvalila se glumica.

Roberta Pattinsona, novog Batmana, vidjela je samo iz daleka, a zbog pandemije korone snimanje se protegnulo na godinu i pol.

'Ja sam počela snimati u rujnu 2019. i završila sam u veljači prošle godine. Bila sam otprilike 12 ili 14 dana na setu, ali ne u komadu. Išla bih neki put samo da budem u kostimu i da se našminkam, ali onda ne bi stigli do moje scene, pa bih se vratila doma bez da išta snimim. No, tako to ide. Redatelj Matt Reeves želi da sve bude lijepo i savršeno i neće ubrzati zato što su ljudi trebali taj dan snimati. Dosta sam dana tamo provela, neki put bi i spavala u blizini kad smo bili malo dalje. Snimali smo u Warner Bros. studijima, a kasnije i po čitavoj Engleskoj', izjavila je glumica za Jutarnji list.

Snimanje Batmana bilo joj je najbolje iskustvo u životu. Najviše je se dojmilo što je oduvijek velika ljubiteljica Batmana. Inače, za studij u Londonu stipendiju je dobila preko Kevina Spaceyja koji je otvorio fundaciju jer su i njemu, kad je bio mladi dali stipendiju, pa se odlučio na isto.

'Na završnoj godini studija ta se fundacija zatvorila tako da sam u zadnji čas upala i završila fakultet. Bilo mi je žao roditeljima priuštiti da mi moraju plaćati studij i puno lakše mi je bilo im reći da možda imam priliku i da se neće morati mučiti financijski ako je sve plaćeno. Tri godine sam studirala u Londonu, pa šest mjeseci u New Yorku, pa još jednu godinu ovdje. Ukupno četiri godine', prisjetila se Hana koja je s roditeljima često se seleći, pohađala međunarodne škole i tako usavršila svoj engleski.

Nakon 'Batmana' snimala je film u Hong Kongu, također tijekom pandemije. 'Bilo je jako zanimljivo. Prvo smo morali biti u karanteni dva tjedna u jednoj maloj sobici što je super za učiti ulogu, ali ne baš i za živjeti. Film se zove 'Hong Kong Love Story' ili 'Modelizer' i tu glumim Estonku Alinu Petrenkovu, manekenku koja radi u Hong Kongu. To je vrlo istinita priča o tome kako manekenke tamo žive, što se događa u svijetu mode, prilično ludo. Sad čekam premijeru koja će biti u Los Angelesu', kazala je.