NA DODJELI GRAMMYJA

U dirljivom govoru Kevin Costner prisjetio se Whitney Houston, a onda su mu se oči napunile suzama

06.02.2023 u 11:32

  • +3

Kevin Costner

Izvor: Profimedia / Autor: Michael TRAN / AFP / Profimedia

Bionic
Reading

Ovogodišnja dodjela prestižnih Grammyja, osim po povijesnom uspjehu Beyonce Knowles, ostat će upamćena i po emotivnom govoru Kevina Costnera koji se na zabavi uoči dodjele nagrada prisjetio svoje velike ljubavi i kolegice s filmskih platna

U subotu navečer, uoči dodjele prestižnih Grammyja, održan je i tradicionalni pre-Grammy party kojeg organizira cijenjeni glazbeni producent Clive Davis. Odajući mu počast u govoru, Kevin Costner prisjetio se nekih prošlih dana i zahvalio mu na tome što ga je na neki način spojio s Whitney Houston, s kojom je snimio 1992. 'Tjelohranitelja', kada je nastala i hit pjesma 'I Will Always Love You', koja je i dan danas, toliko godina kasnije, nevjerojatni hit.

Sve je imalo posebnu težinu i iz razloga što je Whitney Houston preminula 2012. godine i to točno u noći kada se održavao Davisov pre-Grammy party.

Spominjanje Whitney Houston doveo je do toga da su se Kevinu Costneru u očima nakupile suze, što ne treba čuditi, jer urbana je legenda da je holivudski zavodnik bio zaluđen tamnoputom ljepoticom nevjerojatnih glasovnih sposobnosti, kao i da su njih dvoje tijekom snimanja 'Tjelohranitelja' imali aferu, iako je on tada još uvijek bio u prvom braku.

Emotivni govor Kevina Costnera na dodjeli Grammyja 2023. Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

'Nitko od nas na kraju nije mogao zaštititi tvoju voljenu Whitney, no tvoji otisci prstiju, koje si ostavio na njezinom životu, čisti su prijatelju. Ti si bio čudo njezinog života. Hvala ti što si joj bio tjelohranitelj Clive', rekao je između ostaloga Costner i nikoga nije ostavio ravnodušnim, pa ni glazbenog producenta.

  • +18
Kevin Costner tijekom godina Izvor: Profimedia / Autor: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

U govoru je još i otkrio: 'Možda će za mnoge od vas biti iznenađenje, no ja Clivea ne poznam toliko dobro kao većina vas ovdje. Jednostavno, nismo imali nekih dodirnih točaka, no neke smo stvari, bez da smo znali, dijelili. Recimo ljubav prema glazbi. Činjenicu da niti on ni ja ne znamo plesati i oboje smo ostali bez riječi kada smo prvi puta ugledali Whitney. Naši su se putevi isprepleli onog dana kada mi je Lawrence Kasdan dao scenarij 'Tjelohranitelja' i kada je Clive stavio potpis Whitney Houston. Nas troje morali smo imati jako puno vjere u sve, a najviše Clive. Ja sam morao vjerovati da ću snimiti film kakav sam zamišljao, za Whitney je to bila prilika da se ponovno vrati, a za Clive je to bio potez karijere koji je mogao uništiti sve.'

  • +16
Ranč Kevina Costnera u Coloradu Izvor: Profimedia / Autor: Mason Morse / MEGA / The Mega Agency / Profimedia