tužna vijest

U 68. godini preminuo glumac iz 'Igre prijestolja'

05.03.2022 u 20:54

Bionic
Reading

Glumac iz 'Igre prijestolja', John Stahl preminuo je u 68. godini, tužnu vijest potvrdila je njegova agentica, a obožavatelji i kolege se opraštaju na društvenim mrežama

U 68. godini je preminuo škotski glumac John Stahl, najpoznatiji po ulozi sjevernjačkog plemića Rickarda Karstarka u HBO-ovoj hit-seriji 'Igra prijestolja', piše BBC. Također je bio poznat po ulozi Inverdarrocha u sapunici' Take The High Road'.

U službenom priopćenju njegova agentica Amanda Fitzalan Howard opisala ga je kao 'glumca izvanredne vještine i odlikaša škotskog kazališta'. Tijekom bogate karijere Stahle se također pojavio u brojnim kazališnim predstavama tijekom svoje karijere, uključujući predstave u The Royal Shakespeare Company i The National Theatre.

Glumca se prisjetio i škotski scenarist Peter May: 'Užasno mi je tužno čuti da je moj stari prijatelj John Stahl, preminuo. Napisao sam toliko scena za lik Inverdarrocha koje je on tumačio u 'Take The High Road'. Nedavno sam prisustvovao njegovom online vjenčanju. Zadnji put sam ga vidio u Adelaideu na jednoj zabavi. RIP John.'

Pisac Ian Rankin, najpoznatiji po svojim romanima o inspektoru Rebusu, rekao je da se nadao ponovnom radu s glumcem nakon što je nastupio u njegovoj predstavi 'Long Shadows', opisujući njegov portret kao 'zastrašujući i karizmatičan'.

Škotski dramatičar i kazališni redatelj David Greig opisao ga je kao 'uistinu sjajnog glumca' i napomenuo da će nedostajati škotskom kazališnom svijetu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

'Duboko smo tužni što izvještavamo o smrti našeg voljenog prijatelja Johna Stahla. Bio je glumac najveće vještine, s desetljećima dugom karijerom koja je krasila naše ekrane i pozornice. Užasno će nam nedostajati,' poručili su iz Nacionalnog kazališta Škotske na Twitteru.