'the new look'

TV poslastica za sve ljubitelje mode i Pariza: Stiže serija o rivalstvu Coco Chanel i Christiana Diora

15.02.2022 u 15:05

Bionic
Reading

Streaming servis Apple TV+ odlučio je zaroniti u svijet mode i ne ekranu oživjeti rivalstvo između Coco Chanel i Christiana Diora. U seriji 'The New Look' najpoznatija imena modnog svijeta glume Christian Dior i Juliette Binoche

Serija Todda A. Kesslera ('Bloodline') o meteorskom usponu francuskog modnog dizajnera Christiana Diora, s Benom Mendelsohnom i Juliette Binoche, koja glumi legendarnu Coco Chanel sa snimanjem bi navodno trebala početi već u ožujku. Kessler piše, režira i izvršni je producent serije.

'The New Look' bavi se meteorskim usponom Diora. Prikazuje kako se on uzdiže na modnoj sceni zahvaljujući svojim revolucionarnim kreacijama, ali i kako je svrgnuo Coco Chanel s modnog trona. Serija je smještena u Pariz za vrijeme Drugog svjetskog rata i vrijeme nacističke okupacije, a inspirirana je istinitim događajima. Datum izlaska još nije otkriven, no poznato je da će se snimati isključivo u Parizu.

Apple TV+ navodi kako se serija 'usredotočuje na ključni trenutak u 20. stoljeću kada je Pariz vratio svijet u život kroz svoje modne ikone.' U seriji će se naći i priče dizajnera Pierrea Balmaina, Cristóbala Balenciage, Huberta de Givenchyja, Pierrea Cardina i Yvesa Saint Laurenta.

Izvori Varietyja opisuju 'The New Look' kao potencijalnu antologiju koja bi svake sezone mogla sadržavati novu modnu priču, a serija bi se trebala početi snimati u glavnom gradu Francuske već na proljeće.

OSVAJAJU IZGLEDOM

Sanjiva moda s potpisom Diora: Pogledajte sve komade iz nove kolekcije

Pogledaj galeriju

Naziv serije odaje počast Diorovoj prvoj kolekciji iz 1947. godine u kojoj je predstavio 'novi izgled', stil koji karakteriziraju zaobljena ramena, naglašen struk i puna suknja. Novi izgled slavio je ženstvenost i žensku modu u razdoblju nakon dugogodišnjeg vladanja utilitarnog stila tijekom rata.

KOLEKCIJA U DRUGOM PLANU

Monegaška princeza dojahala na reviju Chanela i očekivano ukrala svu pozornost

Pogledaj galeriju

'The New Look' dio je velikog popisa prestižnih projekata koje je razvio i producirao Apple Studios, uključujući nadolazeću seriju 'WeCrashed', temeljenu na hit podcastu s Jaredom Letom i Anne Hathaway u glavnim ulogama, koji su također izvršni producenti, kao i 'Last Days of Ptolemy Grey', mini seriju temeljenu na romanu Waltera Mosleyja sa Samuelom L. Jacksonom i Dominique Fishback u glavnim ulogama, 'Masters of the Air' Stevena Spielberga i 'Playtone' Toma Hanksa te 'High Desert' humorističnu seriju s Patriciom Arquette.