OKRUGLA BROJKA

Tko bi rekao da će u ovoj godini oni proslaviti 60. rođendan

20.01.2020 u 06:35

Bionic
Reading

Osim što je označila novo desetljeće, 2020. će u domovima mnogih celebrityja proteći u slavljeničkom tonu, budući da će mnogi od njih upravo u ovoj godini proslaviti okrugli rođendan kojim će ući u sedmo desetljeće života. Neki slavljenici doista su nas iznenadili, jer im toliko godina zasigurno ne bismo dali

Svega tri dana prije ovogodišnje dodjele Oscara razloga za slavlje imat će James Spader, rođen 7. veljače. Filmski svijet odavno je zadivio svojim glumačkim umijećem, osobito ekscentričnim likovima u filmovima poput 'Seks, laži i videovrpce'.

Trenutno najomraženiji član britanske kraljevske obitelji 19. veljače proslavit će svoj okrugli rođendan. Zbog povlačenja po medijima u seksualnim aferama i druženju sa seksualnim predatorom Jeffreyjem Epsteinom, uvjereni smo da kraljica ove godine i neće napraviti preveliko slavlje za svog sina princa Andrewa.

Ožujak će obilježiti dva rođendan - 24. ožujka slavit će glumica i manekenka Kelly LeBrock, koje se mnogi još uvijek sjećaju po njezinoj ulozi u filmu 'Žena u crvenom', u kojem je glumila s Geneom Wilderom. Dva dana nakon nje rođendan ima Jennifer Grey, još jedna glumica koja se proslavila plešući rame uz rame s Patrickom Swayzejem u 'Prljavom plesu'.

Slavljenički raspoložen ove će godine biti i Paul David Hewson, poznatiji kao Bono Vox, frontmen irskog rock benda U2. Bono je rođen 10. svibnja, a uvjereni smo da će rođendan proslaviti u društvu svoje supruge Ali i djece, Eve, Elijaha, Jordana i Johna.

18. svibnja zabavno će biti i u domu belgijskog glumca najpoznatijeg po ulogama u borilačkim filmovima Jean-Claude Van Dammea, a 24. svibnja i kod britanske glumice, dobitnice mnogobrojnih prestižnih nagrada, Kristin Scott Thomas.

Zahvaljujući mnogobrojnim ulogama, posebice onom posljednjom u televizijskom mjuziklu 'Glee', Jane Lynch odavno je stekla obožavatelje diljem svijeta, a 60. rođendan proslavit će ovog ljeta, točnije 14. srpnja.

  • +15
Slavne osobe koje će ove godine navršiti 60 Izvor: EPA / Autor: PETER FOLEY

Netom iza nje, slavit će i nekoliko njezinih muških kolega. Prvi među njima je i David Duchovny, najpoznatiji po ulozi FBI-jevog agenta Foxa Muldera u hit seriji 'Dosjei X'. Rođendan mu pada 7. kolovoza.

10. kolovoza svjećice na torti puhat će i slavni Španjolac Antonio Banderas, koji je za svoju glumačku karijeru ponajviše zahvalan redatelju Pedru Almodovaru, u čijih se osam filmova pojavljuje.

17. kolovoza, slavit će i Sean Penn. Dobitnik dvaju Oscara za uloge u filmovima 'Mistična rijeka' i 'Milk', svoju je karijeru počeo davne 1974. kratkim pojavljivanjem u seriji 'Mala kuća u preriji', koju je režirao njegov otac.

Početkom rujna, točnije 9., a potom i 10. rujna, svoje će okrugle rođendane proslaviti čak dvojica slavnih britanskih glumaca. Riječ je o dobitnicima Zlatnih globusa za svoj i više nego uspješan rad, stoga nije teško pogoditi da se radi o Hugh Grantu i Colinu Firthu.

Slavljenički mjesec studeni započinje američka komičarka i glumica Kathy Griffin 4. studenog, a samo dan iza nje 60. rođendan proslavit će i Tilda Swinton. Talent ove britanske glumice odavno je prepoznat, za što je nagrađena i najvažnijom i najprestižnijom nagradom u glumačkom svijetu - Oscarom.

Samo šest dana kasnije slavit će i glumac, scenarist, producent i režiser Stanley Tucci, koji je svoj filmski debi imao 1985. godine u filmu 'Čast Prizzijevih', a nakon njega, 18. studenog dobrog provoda neće nedostajati ni u domu američke glumice Elizabeth Perkins, koja je bila glavna zvijezda Showtimeove serije 'Trava'.

Smatraju je jednom od najgracioznijih i najelegantnijih holivudskih glumica, koja svojom crvenkastom kosom i pjegicama na licu nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Julianne Moore svoj će 60. rođendan proslaviti na samom kraju ove godine, 3. prosinca, a do tada će nas sigurno zadiviti još nekom od svojih uloga.

Samo sedam dana kasnije u novo će desetljeće uploviti i Kenneth Branagh, irski glumac, koji je svoju karijeru većinom gradio na filmskim adaptacijama djela Williama Shakespearea, no u svojoj bogatoj karijeri snimio je još puno više.