puna optimizma

Tatjana Cameron Tajči: 'Sada je vrijeme da slavimo život koji pobjeđuje smrt'

10.10.2023 u 14:33

Bionic
Reading

Nekadašnja zvijezda bivše države, boravi već nekoliko dana u Zagrebu gdje je stigla zbog koncerta koji će održati 11. listopada u Lisinskom, povodom 75. obljetnice osnivanja Države Izrael i 26 godina diplomatskih odnosa između Hrvatske i Izraela. Shodno novonastalim ratnim događanjima u Izraelu, oglasila se na Instagramu

Povodom koncerta u Lisinskom, Tatjana Cameron Tajči je snimila duet 'Holding Out My Hand' sa Moti Giladijem, nagrađivanim izraelskim glazbenikom, scenskim umjetnikom i glumcem. I dok sukob između Izraela i Palestinaca i dalje eksalira, pjevačica, spisateljica se dotaknula skorašnjeg koncerta u čast Izraela.

'Pitali smo trebamo li otkazati koncert. Kako možemo slaviti kada je toliko patnje upravo sada? Moti je rekao, sada je vrijeme da donesemo nadu, utjehu i ljubav i slavimo život koji pobjeđuje smrt, svjetlo nad tamom, ljubav nad mržnjom', piše na početku podulje objave i nastavlja:

'Svaka pjesma koju smo odabrali za ovaj koncert govori o iscjeljenju i nadi… Pomislila sam jesmo li 'Window in the Wall' napisali za ovu priliku, ne znajući da će biti potrebna?', piše pjevačica i spisateljica. Poručuje da će je nastaviti pjevati onoliko dugo koliko je potrebno da svijet čuje. 'Donijet ćemo svjetlo. Donijet ćemo nadu. Držat ćemo se za ruku i govoriti: 'Ovdje sam. Volim te. Liječi sa mnom.' Pjevajte s nama pjesme mira. Sada je vrijeme', poručila je Tajči.

  • +3
Tatjana Tajči Cameron Izvor: Pixsell / Autor: Lovro Domitrovic/PIXSELL