održava se od 1951. godine

Sve je spremno za ovogodišnji Sanremo: Ove će godine dolaze posebni gosti

05.02.2024 u 20:40

Bionic
Reading

Sutra počinje najomiljeniji glazbeni događaj u Italiji - čuveni Festival talijanske pjesme, koji se održava od 1951. godine u ljetovalištu Sanremo. Pet večeri u Teatru Ariston, od 6. do 10. veljače donijet će 'show za pamćenje', kako je to najavio generalni direktor Raija, Giampaolo Rossi. Uz sjajne vokaliste na pozornicu će stupiti i neki slavni gosti

Giampaolo Rossi je najavio koji će se specijalni gosti pojaviti na pozornici Teatra Ariston. Tako će u utorak pred publikom nastupati prošlogodišnji pobjednik Sanrema, Marco Mengoni koji je predstavljao Italiju na Eurosongu 2023. godine s pjesmom 'Due vite'.

Uz glazbenike Lea Gassmana i Giovannija Allevija, gost druge festivalske večeri će biti i John Travolta koji je, kaže Amadeus (voditelj te ujedno i umjetnički voditelj manifestacije), pozvan jer je zahvaljujući ulogama u filmovima 'Groznica subotnje večeri', 'Pakleni šund' i 'Briljantin'. Slavni glumac je na renomiranom festivalu gostovao 2006. godine, kad je na pozornici masirao stopala glumice i voditeljice Victorije Cabello.

Na nezaobilaznom događaju za ljubitelje talijanske glazbe pojavit će se i Russell Crowe. Priča se da bi u četvrtak mogao nastupiti kao pjevač sa svojim bendom. U Italiju stiže iz Australije gdje trenutno snima novi film, a navodno je veliki fan talijanskog festivala. 'Sjajan je glumac, ali i fenomenalan izvođač blues glazbe, obožavam ga slušati', otkrio je Amadeus.

U petaknastupaju slavni gosti izvođača koji se natječu. Na finale festivala, u subotu stiže Gigliola Cinquetti koja je pobijedila na Sanremu kad je imala 16 godina i s pjesmom 'Non ho l'eta' te nastupala na Eurosongu 1964. godine i pobijedila. Nešto starijim poznavateljima talijanske glazbe bit će vjerovatno najzanimljivije popratiti nastup talijanske zvijezde Loredane Berte te legendarnog sastava Ricchi e Poveri bend (nazivaju ih talijanskom ABBA-om) koja je 1978. godine predstavljao Italiju na Eurosongu s pjesmom 'Questo Amore', a poznati su po hitovima 'Che sara, 'Sara perche ti amo' i brojnim drugima.

Na festivalsku pozornicu Sanrema će nastupiti i sastav Il volo gdje će proslaviti 15 godina svog rada, a bit će tu i Mahmood koji je Italiju predstavljao na Eurosongu 2022. godine. Tijekom trajanja festivala bit će odana počast i pop legendi Toto Cutugnou, koji je preminuo prošle godine. Iznad ulica u središtu Sanrema već su postavljene su instalacije sa stihovima njegove čuvene pjesme 'L’Italiano'.