NOVA LJUBAV

Strastven poljubac Filipa i Deše

06.11.2013 u 13:23

Bionic
Reading

Rocco želi objasniti Juditi zašto ju je poljubio te joj priznaje da je zaljubljen u nju. Judita mu odgovara da će ona vječno voljeti Mara

Dživo nudi Deši novac da ode iz Dubrovnika i zauvijek šuti o svemu, no ona mu ga sa zgražanjem vraća i govori mu da ne želi ništa od njega. Rocco saznaje da je Maro odveden u logor i dolazi Juditi s tom viješću. Ona je duboko potresena i odbija prihvatiti strašnu istinu, a Rocco se pretvara da je pun sućuti i tjera Juditu da se suoči s realnošću.

Dijana kreće u potragu za Šiškom koji je krenuo tražiti sina te ga pronalazi na cesti i ispričava mu se zato što ga je optužila za Marov nestanak. Dok započinje novi napad na Dubrovnik, Dijana tješi Šiška, i dalje upornog u svojoj potrazi za sinom. Šišku je sve lošije te se na kraju sruši u nesvijest.

Zabrinuta za Šiška i Dijanu, Matija se iskrada iz konobe i dolazi Deši u bolnicu. No kad saznaje da Dijana nije kod Šiška, Matija istrči iz bolnice. Kako bi je zaštitio, Filip odvodi Dešu u skladište samostana, gdje je, u trenutku strepnje, poljubi. Deša prekida Filipov poljubac, a on inzistira da mu konačno prizna koji je razlog njezinog stalnog odbijanja. Deša mu prizna da je trudna, ali Filip ne stigne reagirati jer ih Alex dolazi spasiti. Deša je u strahu od Filipove reakcije.