NOVa uloga VELIKOG GLUMCA

Slavko Štimac: 'Mate Parlov je bio neka vrsta heroja'

13.07.2017 u 06:39

Bionic
Reading

Teatar Ulysses Rade i Lenke Šerbedžije i Bitef teatar za početak kolovoza pripremaju na Brijunima predstavu o boksačkoj legendi Mati Parlovu. Mladi pulski redatelj Aleksandar Švabić glavnu ulogu povjerio je glumačkoj legendi Slavku Štimcu, a on je za tportal govorio o svom novom angažmanu te tome koliko mu znači

Ovoljetna premijera u 17. sezoni Kazališta Ulysses bit će 12. kolovoza predstava 'Mate Parlov', posvećena najboljem hrvatskom i jugoslavenskom boksaču svih vremena Mati Parlovu.

'Jako dobro pamtim Matu Parlova, kao i njegove mečeve. Velik šampion i zanimljiva ličnost. Bio je pojam za čist boks i sigurno jedan od najboljih predstavnika te plemenite vještine. Za sve nas on je bio skoro kao neka vrsta heroja, ne samo zbog svih medalja koje je osvojio, nego i zbog skromnosti i diskretnosti kojom se odlikovao. Rekao bih da je definitivno imao neku karizmu u sebi i veliko mi je zadovoljstvo to što radim upravo u takvom projektu koji će se baviti Matom', rekao nam je Slavko Štimac.

Osim Slavka Štimca, u predstavi glume Katarina Bistrović Darvaš, Lucija Šerbedžija te Jerko Marčić i Dejan Dedić. Glazbu piše Damir Urban.

  • +7
Slavko Štimac Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

Jedna od najvećih dječjih zvijezda bivše Jugoslavije, čija je karijera počela kad je imao 12 godina ulogom u 'Vuku samotnjaku', iza sebe ima brojna filmska ostvarenja jer je osvajao redatelje svojom neposrednošću i lakoćom kojom je glumio. I danas je takav.

Slavko Štimac se dokazao i na kazališnim daskama kojima se vratio nakon 20 godina pauze, na nagovor pisca Dušana Kovačevića, u čijem je kultnom filmu 'Ko to tamo peva' glumio mladoženju. Danas igra u predstavi 'Klaustrofobična komedija', rađenoj prema Kovačevićevu tekstu.

'Niti imam velikih očekivanja, niti velikih želja, niti velikih planova za budućnost. Jednostavno, vodim normalan život. Miran. Kako kažu, čovjek treba živjeti od danas do sutra. Ne treba imati velike planove, naročito u našem poslu, jer ne ovisi sve o jednom čovjeku, već o okolnostima. Čovjek se ne treba zanositi nekim velikim planovima, već gledati što može trenutno napraviti. Stalno govore da je danas došlo neko ludo vrijeme, da je nekad bilo bolje, ljudi su bili bolji, sve je bilo bolje. Ali sve mi se čini da to nije tako. Objektivno, neke stvari se kreću brže, svi to vidimo, komunikacija je strašno brza, za čas posla nešto se dogodi i u nekoliko minuta obiđe kuglu zemaljsku', izjavio je ranije za Avaz.