25. DODJELA SAG NAGRADA

Slavila već dobro poznata ekipa: Bradley Cooper i Lady Gaga s još jedne dodjele nagrada otišli praznih ruku

28.01.2019 u 09:49

Bionic
Reading

Samo mjesec dana prije dodjele Oscara, u Los Angelesu je dodijeljena još jedna nagrada, kao priznanje glumcima i njihovim filmskim uratcima - SAG nagrada. Baš kao i na dodjeli Zlatnih globusa, kući su sa priznanjem otišli Glenn Close, Mahershala Ali i Rami Malek, a najveće iznenađenje večeri bio je film 'Crna pantera'

Sinoć su u Los Angelesu dodijeljene 25. po redu SAG nagrade koju dodjeljuje udruženje glumaca, a ono po čemu su posebne je i to što mnogi upravo po njima 'predviđaju' tko će mjesec dana kasnije 'okititi' se i Oscarom. Ove godine filmski znalci uvjereni su kako će, nakon dvije SAG nagrade, s Oscarom kući otići film 'Crna pantera', koji je nagrađen u kategoriji za najbolji glumački ansambl, kao i za najbolji kaskaderski film.

Nakon što je osvojio Zlatni globus za najboljeg glumca, Rami Malek primio je priznanje i svojih kolega, i u istoj kategoriji pobjedio i na SAG nagradama, baš kao i Glenn Close, za svoju vrhunsku izvedbu u filmu 'The Wife', dok su u sporednim ulogama nagrađeni Mahershala Ali i Emily Blunt.

USUSRET OSKARIMA

Noć ubojitih dekoltea: Pogledajte sve haljine s dodjele prestižnih nagrada

Pogledaj galeriju

Nagradu za životno djelo primio je Alan Alda, dok su Darren Criss i Patricia Arquette nagrađeni u kategoriji najbolje izvedbe glumca/glumice u miniseriji ili televizijskom filmu. Najveći gubitnici i ove dodjele nagrada bili su Lady Gaga i Bradley Cooper, i njihov film 'Zvijezda je rođena', a zanimljivo je da slavni glumac na dodjelu nije poveo svoju partnericu Irinu Shayk, koja je imala poslovni angažman, već s majkom Gloriom Campano.

Za najbolju dramsku ulogu nagradu su dobili Jason Bateman ('Ozark') i Sandra Oh ('Killing Eve'), a u humorističnim Rachel Brosnahan i Tony Shalhoub ('The Marvelous Mrs Maisel'), dok je u kategoriji najboljeg glumačkog ansambla serije nagradu primila ekipa serije 'This Is Us'.

Sama ceremonija prošla je bez ikakvih skandala i nekih posebnosti, a jedna od stvari o kojoj svi pričaju nevjerojatna je podrška Johna Krasinskog supruzi, glumici Emily Blunt.

Nakon što je proglašena najboljom u kategoriji ženske sporedne uloge, 39-godišnji Krasinski toliko je bio sretan da je ustao i nije prestao fanatično pljeskati sve dok se ona nije popela na pozornicu. On je ujedno bio i jedina osoba u cijeloj prostoriji koja je ustala i odala joj počast, a ona mu se zahvalila na najbolji mogući način - posvetivši mu nagradu, zbog čega su mu navrle suze na oči.