NEZABORAVNO LICE

Sjećate li se omiljenog štrebera Stevea Urkela? Evo što radi i kako izgleda danas

07.07.2018 u 21:46

Bionic
Reading

Većina ga se sjeća kao napornog štrebera iz susjedstva mekog srca, Stevea Urkela, iz popularne TV serije 90-ih 'Pod istim krovom', kojoj su se veselili i brojni Hrvati, a nakon što se serija prestala prikazivati više nitko nije čuo za mladog Jaleela Whitea koji je utjelovio lik Urkela

Američki glumac Jaleel Ahmed White koji je slavu postigao ulogom u seriji 'Pod istim krovom' i svojoj čuvenoj rečenici - 'Did I do that?' osvojio je srca Hrvata koji su iz dana u dan pratili nepodopštine nespretnog Stevea Urkela, štrebera iz susjedstva koji je do posljednje emitirane epizode gajio ljubav prema Lauri Winslow, školskoj kolegici i susjedi u čijoj je kući provodio većinu vremena, unatoč negodovanju cijele obitelji Winslow.

Dražesni štreber, koji je u seriji više toga uništio nego što je osmislio svojim impresivnim umom, nakon uloge u popularnoj seriji glumio je u brojnim filmskim i televizijskim produkcijama, no ni jedna nije postigla ni približan uspjeh. I dugo nakon što je serija završila s emitiranjem Jaleela je svugdje pratio lik Urkela s kojim ga i danas svi poistovjećuju.

Jaleel White kao Steve Urkel u seriji 'Pod istim krovom' Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Američki glumac rodom iz Culver Cityja u Kaliforniji danas ima 41 godinu i ne izgleda ni približno kao njegov proslavljeni televizijski lik. Umjesto naočala za vid i tregera, koji su bili sastavni dio Urkelova 'štreberskog' looka, glumac danas izgleda poput pravog holivudskog zavodnika.

2012. godine Jaleel je javnosti pokazao svoje plesne vještine, natječući se u američkoj inačici showa 'Ples sa zvijezdama', a prošle je godine posudio glas u animiranom filmu 'Guardians of Luna'. Posljednji angažmani su uloge u filmovima 'The Preacher's Son' i akcijskom trileru '15:17 za Pariz' Clinta Eastwooda, snimljenom prema istinitom događaju.

  • +10
Jaleel White Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Iako je uspio održati uspješnu karijeru, na privatnom planu glumac nije imao baš sreće, a nisu ga mazili ni mediji nakon što ga je bivša supruga Bridget Hardy 2010. godine tužila za psihičko i fizičko zlostavljanje. Bridget je protiv glumca podnijela prijavu tvrdeći kako ju je udario šakom u silikonske grudi dok su se vozili automobilom, da bi je potom doma ošamario. S druge strane, glumčev glasnogovornik tvrdio je kako Bridget laže ne bi li dobila skrbništvo nad njihovom kćeri, a cijeli slučaj je završio na sudu.

T H E L A S T D A Y O F S C H O O L 🎉 #thatwentfast

Objavu dijeli Jaleel White (@jaleelwhite)

Koliko je do danas ostao popularan lik Urkela govori i činjenica da je Jaleela samo na Instagramu donedavno pratilo 90 milijuna obožavatelja, no njegov je profil hakiran, pa je glumac napravio novi profil koji trenutno broji 280 tisuća pratitelja. Slavni glumac veliki je gurman koji slobodno vrijeme voli provoditi u kuhinji i isprobavati raznorazne delicije, a svo slobodno vrijeme najradije provodi u društvu kćeri Samaye.

Game 6 #worldseries #halloween ⚾️ light werk 😏🎃

Objavu dijeli Jaleel White (@jaleelwhite)

We absolutely crushed this flight 💺🍕☺️ #LoveHer ❤️

Objavu dijeli Jaleel White (@jaleelwhite)