ANICA KOVAČ

Sjećate li se kako je Anica Kovač izgledala kad je ponijela krunu najljepše Hrvatice

21.01.2019 u 13:53

Bionic
Reading

Mnogi pamte 1995. godinu, kada je Anica Martinović samouvjereno ponijela titulu prve pratilje Miss svijeta. Bio je to do sada najveći uspjeh za Hrvatsku po pitanju najstarijeg postojećeg natjecanja ljepote

Poznato je da je Hrvatska zemlja čarobne prirode, ukusne hrane i lijepih žena. Dokazivale su to i hrvatske predstavnice na raznim izborima ljepote. Tada nije bila era umjetnih trepavica, silikona i ekstenzija, već prirodne ljepote koja osvaja na prvi pogled. Najveći uspjeh dosad na izborima je za Hrvatsku izborila Anica Kovač, tada Martinović.

Anica Martinović rođena je 3. ožujka 1976. u tadašnjem Duvnu, a današnjem Tomislavgradu u BiH. Njezini roditelji Mila i Ivan Martinović već su imali sina Antu, a bolji život potražili su u Njemačkoj. U novi život otputili su se sami, a Anica i Ante ostali su kod bake čekajući dan kad će se pridružiti roditeljima. Poput mnogih Hrvata, Martinovići su se pokazali kao vrlo marljivi i uspješni ljudi, pa je i Aničin otac ubrzo osnovao građevinsku tvrtku. Kad se obitelj okupila, obitelj se proširila za još jednu kćer, Josipu, te najmlađeg sina Stipu.

Anica se brzo osamostalila. Već s 18 godina postala je uspješna manekenka i skrasila se najprije u Parizu.

Izvor: Društvene mreže

Prije nego je ponijela krunu najljepše Hrvatice radila je za agenciju Ford, preko koje su je angažirali na više modnih revija na kojima je nosila Betty Barclay, Escadu i Brigitte Bardot. Najprije se htjela okušati na Izboru za Miss dijaspore, no zakasnila je na natjecanje. Zato ju je Hamed Bangoura, vlasnik njezine matične agencije Midikenn, prijavio na Izbor za Miss Zagreba. Nakon što je suvereno pobijedila ostale konkurentice slijedilo je natjecanje za Miss Hrvatske te je u Opatiji 1995. proglašena najljepšom.

Na Izboru za Miss svijeta bila je samouvjerena i prirodna, a govorila je njemački i engleski jezik. Prema glasovima žirija, Anica je proglašena prvom pratiljom djevojke iz Venezuele Aguilere Marcano. Njezin uspjeh ni prije, ali ni poslije nije postigla nijedna naša kandidatkinja. Nakon tih postignuća naše misice nisu uspijevale ući u TOP 30 sve do 2008. godine, kada je Josipa Kusić osvojila osmo mjesto.

Anica Kovač Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Anica je u skladnom braku s dvije godine starijim Robertom Kovačem koji se 2010. oprostio od uspješne sportske karijere i žive u Njemačkoj s njihovo troje djece, 14-godišnjom kćeri Leticijom, 9-godišnjom Viktorijom te 11-godišnjim sinom Markom. Okružena je prijateljima i kumovima, no u rodnoj Njemačkoj joj nedostaju Zagreb i Hercegovina.

'Nema što ne radim. Djeca idu u školu. Tek smo se uselili, tek smo našli stan, tako da sad sam okupirana time i standardnim kuhanjem, zadaćama, nogometom', izjavila je ranije.

  • +9
Anica Kovač Izvor: Pixsell / Autor: Sandra Simunovic/PIXSELL